Elérzékenyülve mesélt a holokausztot átélt családjáról az izraeli énekesnő

Noa Kirel az Eurovíziós Dalfesztiválon elért harmadik helyezése után beszélt családja történetéről.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Noa Kirel az „Unicorn” című dalával a harmadik helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon, míg második és első helyet a finn és svéd előadók kapták.

„Nem tudom elhinni, hogy vége” – mondta Kirel a Ynetnek a verseny után. „Tíz hónapig térdig gázoltam az Eurovízióban. Nagyon jó élmény volt ennyi ideig képviselni Izraelt.

Csodálatos érzés, örülök, hogy megcsináltam, és bebizonyítottam magamnak és mindenkinek, hogy méltó és képes vagyok arra, hogy az Eurovízió színpadán álljak”.”

Arra a kérdésre, hogy miért sírt a végén, Kirel azt mondta, hogy „mert annyira elérzékenyültem, rájöttem, hogy vége, és ez az utolsó alkalom, hogy ezen a színpadon állok, elgondolkodtam a dal szövegén, és az elmúlt napok feszült helyzetén Izraelben, miközben Izrael zászlajával állok és képviselem az országomat”.

Izrael dobogós helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon

Nemcsak a zsűri, de a közönség is imádta Noa Kirel fellépését.

„Sírtam az előadás előtt, sírtam az előadás után, az egész testemben érzem – nem lehet semmit sem tenni, hogy ezt megállítsa az ember” – tette hozzá.

A Ynet arra is rákérdezett az énekesnőnél, hogy mit érzett, amikor a maximális, 12 pontot kapta a Lengyelországtól.

„Győztesen. Számomra a győzelem igazi pillanata volt, hogy teljes pontszámot kaptam Lengyelországtól, miután a családom ott volt a holokauszt idején.

Az igazi győzelmem az volt, hogy Izraelt feltettem a térképre, nyomot hagytam magam után, és büszkévé tettem a hazámat, ezek a legnagyobb eredményeim” – magyarázta Kirel, majd hozzátette, hogy „de úgy is gondolom, hogy ez csak a kezdet, és remélem, hogy amikor csak tehetem, továbbra is képviselni fogom Izraelt más nemzetközi eseményeken”.

A lengyel kormány megpróbálja elhallgattatni a neves holokauszttörténészt

Nemzetközi botrány lett a Barbara Engelking lengyel történész ellen intézett kormánypárti támadásokból.