A Palesztin Hatóság vezetője a nácikhoz hasonlította Izraelt

Mahmud Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke a náci Németországhoz hasonlította Izraelt, mondván, hogy az ország úgy hazudik, mint a Harmadik Birodalom fő propagandistája, Joseph Goebbels – számolt be a Times of Israel. 

„Az izraeli és cionista állítások azzal folytatódnak, hogy Izrael virágoztatta fel a sivatagot. Mintha Palesztina sivatag lenne, és ők virágoztatták volna fel a sivatagot” – mondta Abbász egy ENSZ-rendezvényen, amelyen a palesztin Nakba, vagyis a „katasztrófa” alkalmából emlékeztek meg Izrael 1948-as megalapításáról.

„Ezek hazugságok” – folytatta.

„Továbbra is hazudnak, mint Goebbels, és addig hazudnak, amíg az emberek el nem hiszik a hazugságaikat, és ezért folytatják hamis állításaikat, mondván, hogy Izrael virágoztatta fel a sivatagot. Palesztina soha nem volt sivatag”.

Ugyanezen a rendezvényen Abbász azt is követelte, hogy függesszék fel Izraelt az ENSZ-ből, ha nem ad a palesztinoknak államot és a menekültek millióinak leszármazottai számára visszatérési jogot, mondván, hogy Izrael 1947-ben beleegyezett ezekbe a lépésekbe, hogy csatlakozhasson az ENSZ-hez.

Az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát is vádolta a Nakba miatt, azt állítva, hogy „meg akartak szabadulni a zsidóktól, és hasznot akartak húzni a palesztinai jelenlétükből”.

Kiakadtak a palesztinok Ursula von der Leyen Izraelnek küldött üzenetén

Rasszizmussal vádolják az Európai Bizottság elnökét.