Kiderült mi vezetett a rakétacsapásban elhunyt idős izraeli nő halálához

A legutóbbi terrorbombázások első izraeli halálos áldozata éppen mozgássérült férjének próbált segíteni, amikor rakéta csapódott a lakásukba.

Miközben a mentőcsapatok a csütörtökön rakéta által eltalált rehovoti lakóház mentésén dolgoztak, Arthur Avramjan kint állt, és az ott élő idős nagyszülei miatt aggódott.

Később érkezett a hír, amely megerősítette, hogy nagymamája, Inga meghalt, nagyapja, Szergej pedig megsebesült. Inga volt az első halálos áldozat Izraelben az IDF Pajzs és Nyíl hadműveletének múlt keddi kezdete óta. Az unoka a rakétatámadás után a Ynet riportereinek nyilatkozott a helyszínen.

Az idős házaspár, mindketten 80-as éveikben jártak, és egy második emeleti lakásban éltek. Ötven éve voltak házasok, és Örményországból vándoroltak be. Arthur azt mondta, hogy volt egy biztonsági szobájuk a lakásban, de nem tudtak időben odaérni, mert Szergej mozgássérült, és kerekesszékhez van kötve.

Elvileg tűzszünet lépett életbe Izrael és az Iszlám Dzsihád között

Igaz, a múlt héten már meghiúsult egy egyiptomi közvetítéssel létrejött tűzszüneti megállapodás.

„Valószínűleg ideges volt, és a nagymamám megpróbálta felsegíteni, de a sziréna túl későn szólalt meg, és túl kevés idejük volt a rakéta becsapódása előtt”

– mondta.

Szergej könnyebb sérüléseket szenvedett, mondta az unoka. „Zúzódásokat szenvedett. Csoda, hogy megmenekült” – mondta.

Az IDF szerint a Vaskupola rakétavédelmi rendszer technikai problémája miatt volt lehetséges, hogy az Iszlám Dzsihád által Gázából kilőtt rakéta Rehovotba csapódjon.

Az elhunyt Inga Avramjanon kívül 13 másik személy sebesült meg a támadásban.

Richard Kemp: Az ENSZ a terroristák kezére játszik

Az Afganisztánt is megjárt brit ezredes szerint senki nem vitathatja el Izraeltől az önvédelem jogát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.