Kamuprofilokkal próbálják feltörni az izraeliek telefonjait

A hétvégén az Im Tirtzu cionista aktivista csoport digitális kutatási részlege számos olyan profilt figyelt meg, amelyekről azt gyanítják, hogy az Iszlám Dzsihád terrorszervezet üzemelteti őket, valamint más gyanús profilokat, amelyek rosszindulatú linkek terjesztésével izraeli állampolgárok telefonjainak és számítógépeinek feltörésén dolgoznak.

A jelenséget először a dél-izraeli lakosok közösségi médiacsoportjaiban azonosították, majd később több, az izraeli jobboldalhoz kapcsolódó csoportokban, aktuálpolitikai csoportokban és más csoportokban is. Egyes profilok évek óta működnek, és több ezer követővel büszkélkedhetnek.

Dov Trachtman, a digitális kutatás vezetője elmondta: „Ez egy különösen nyugtalanító jelenség. Megpróbálják a polgárokat rosszindulatú linkekre csalni, amelyek lottóoldalaknak, nyaralásfoglaló oldalaknak, ingyenes sportnéző oldalaknak és különösen társkereső oldalaknak adják ki magukat.

Ennek több célja is van: Először is a személyes adatokhoz való hozzáférés, valamint a bankszámlákhoz, a közösségi hálózatokhoz, illetve a titkos és érzékeny információkhoz való hozzáférés, ha katonákról vagy tisztviselőkről van szó.

Az is lehetséges, hogy a kamerák és mikrofonok távoli működtetésével megpróbálják megalázni az embereket, vagy akár megzsarolni őket különböző cselekmények elvégzésére.

Az ajánlás az, hogy mindig legyünk gyanakvóak az idegenektől származó linkekkel szemben, függetlenül attól, hogy 100 barátjuk vagy 15 000 követőjük van. Tartsuk épen a vírusirtó szoftvert, és természetesen jelentsük és figyelmeztessünk másokat minden gyanús tevékenységről”.

Fiatal „nők” próbálták lépre csalni az IDF katonáit

Az IDF leleplezett egy újabb Hamász-sejtet, amelynek tagjai fiatal nőknek adták ki magukat