Fiatal „nők” próbálták lépre csalni az IDF katonáit

Az IDF leleplezett egy újabb Hamász-sejtet, amelynek tagjai fiatal nőknek adták ki magukat a közösségi hálón, hogy IDF katonákat behálózva, minél több információhoz jussanak az izraeli hadseregről.

A Hamasz-üzemeltetőként azonosított hamis fiókok Hodaya Shetrit, Racheli Benisti és Adina Goldberg voltak.

Az ártatlannak tűnő profilok az elmúlt hónap során izraelieket kerestek meg a Telegramon és különböző közösségi hálózatokon, és egy rejtélyes alkalmazás álcája alatt próbáltak kémprogramot telepíteni áldozataik telefonjára.

„A profilok azért leveleztek a katonákkal, hogy olyan kapcsolatot hozzanak létre, amely lehetővé teszi számukra a következő lépést, hogy egy játék letöltésére csábítsák őket, amelyről később kiderült, hogy egy rosszindulatú támadóeszköz”

– idézte az IDF a katonai hírszerzés egyik magas rangú tisztjét.

Az alkalmazás lehetővé tette volna a támadónak, a Hamasznak, hogy szinte teljes irányítást szerezzen a lépre csalt katona készüléke felett. Ezt követően kritikus információk gyűjtésére és akár a katona követésére is felhasználhatták volna.

A hálózatot azt követően azonosították, hogy egy katona jelentett egy gyanús beszélgetést, amelyet az egyik ál-profillal folytatott a Telegramon.

Több mint ezer izraeli katonanő követel új egyenruhát az IDF-től

A női test számára előnyösebb nadrágokat követelnek a hadseregtől.