Ismét megjelent a nyilvánosság előtt a fehérorosz elnök

Ismét megjelent a nyilvánosság előtt hétfőn Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, akinek egészségi állapotáról hétfőn már az orosz elnök szóvivőjét is megkérdezték.

A BelTa helyi hírügynökség beszámolója szerint Lukasenka a nap folyamán látogatást tett a fehérorosz légierő és légvédelem központi parancsnoki pontján, ahol a katonák tájékoztatták a légvédelem megszervezésével és felügyeletével kapcsolatos feladatok teljesítéséről.

„Csak semmi fellengzős jelentéstétel. Nézzük, mi történik országunk körül” – kezdte Lukasenka a megbeszélést, amelyet a Pul Pervovo Telegram-csatorna közvetített.

A 68 éves államfő legutóbb május 9-én jelent meg a nyilvánosság előtt a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából tartott díszszemlén. Nem vett részt a fehérorosz háborús veteránok vasárnap megrendezett zászlóavatási ünnepségén sem, ami 29 év óta először fordult elő. Azon a rendezvényen az államfőt Raman Halovcsenka miniszterelnök helyettesítette.

Kérdezték Lukasenka állapotáról hétfőn Dmitrij Peszkovot, a Kreml szóvivőjét is. Azt válaszolta, hogy „nem kaptak híreket Minszkből erről a témáról”, és arra kérte az újságírókat, hogy e témában a fehérorosz hivatalos forrásokra hagyatkozzanak.

Az identitását vesztő Fehéroroszország

Putyin szövetségesének, Alekszandr Lukasenkónak rezsimje a fehérorosz kultúra leépítésén dolgozik, abszurd módon, a belorusz nemzetállam hadat üzent saját nemzeti kultúrájának.