Holokauszt emlékműnél pózolt a cseh EU-biztos, szétszedték a kommentelők

„Biztos covidos, mert nyilvánvalóan nincs ízlése” – írta az egyik kommentelő Vera Jourovának.

„Soha többé. Látogatás a meggyilkolt európai zsidók emlékművénél Berlinben” – posztolta Twitter oldalán Věra Jourová az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős tagja, az EB alelnöke, aki a bejegyzése mellé egy képet is csatolt magáról, amint az emlékmű falának nekidőlve szomorú arccal a kamerába néz.

Emlékeztetőül: nemrég nagy port kavart annak a nőnek az ügye, aki az Auschwitz-i megsemmisítőtáborba vezető síneken pózolt ízléstelenül. Több tízmillióan látták az arról szóló bejegyzést, amely hatalmas felháborodást keltett az internetezők körében.

A cseh EU-biztos posztja most csakugyan kiverte a biztosítékot sokaknál.

„Miért ragaszkodnak az emberek ahhoz, hogy egy olyan helyen, ahol a valaha volt legnagyobb gonosz által okozott haláleseteket gyászolják, megrendezett képeket készítsenek?”

– tette fel a kérdést az egyik kommentelő Jourová bejegyzése alatt.

„Szóval…. senki sem volt a csapatodból, hogy hé Vera, ezt ne csináljuk? Senki a csapatodból nem volt olyan, hogy hé, nézzük meg, ki csinált még pózolós képeket holokauszt emlékműnél, és nézzük meg, mi történt utána? Végül is ez a csapat lényege, nem?” – így egy másik felháborodott kommentelő.

De olyan reakciók is érkeztek amelyek arra hívták fel a figyelmet, hogy „ez nem egy középiskolai évkönyvben való pózolás helye”, illetve „ez nem egy rohadt lemezborító”.

„A cseh EU-biztos biztos covidos, mert nyilvánvalóan nincs ízlése”

– írta az eset kapcsán a Twitteren népszerű egyik paródia-oldal.

Nagy port kavart az Auschwitzban ízléstelenül pózoló turistáról készült fotó

A képet már több mint 30 millióan látták az interneten.