Nagy port kavart az Auschwitzban ízléstelenül pózoló turistáról készült fotó

A képet már több mint 30 millióan látták az interneten.

A náci megsemmisítő táborba vezető vasúti síneken modellként pózoló fiatal nő fotója nagy port kavart a közösségi médiában.

A fotón, amelyet Maria Murphy, az egyesült királyságbeli GB News egyik producere készített az emlékhelyen tett látogatása során, egy férfi látható, amint a síneken guggolva egy mosolyogva pózoló nőt fotóz le. A két turistát nem sikerült azonosítani.

„A mai nap életem egyik legmegrázóbb élménye volt. Sajnos úgy tűnik, nem mindenki érezte ugyanezt”

– írta Maria Murphy a Twitteren közzétett fotó képaláírásában.

A tweet, amelyet több mint 30 millióan láttak, nagy felháborodást keltett az internetezők körében. Egyesek arra hívták fel a figyelmet, hogy a fotó pont egy nappal az izraeli holokauszt-emléknap előtt készült.

„Bárki, aki Auschwitz előtt készít egy könnyed fotót, köteles lenne megnézni a holokauszt-túlélők feljegyzett vallomásait, leülni a gyermekeikkel és unokáikkal, miközben mi a meggyilkolt családtagjainkról készült fotóalbumokat lapozgatjuk” – tweetelte Nili Kaplan, egy ottawai zsidó származású orvos, aki több családtagját is elvesztette a holokausztban.

Maria Murphy tweetjére maga az Auschwitzi Emlékhely hivatalos Twitter-fiókja reagált, emlékeztetve a látogatókat, hogy ne készítsenek ilyen képeket.

Nem ez az első eset, hogy az Auschwitz Emlékhely a nem megfelelő fotók után felszólítja a turistákat, hogy viselkedjenek normálisan.

Ízléstelen: szerelemlakatokat aggattak a Cipők a Duna-parton emlékműre

A nyilasok által Dunába lőtt zsidók emlékművén az örök szerelmet szimbolizáló lakatokat raktak.