Ízléstelen: szerelemlakatokat aggattak a Cipők a Duna-parton emlékműre

A nyilasok által Dunába lőtt zsidók emlékművén az örök szerelmet szimbolizáló lakatokat raktak.

Csütörtökön egy olyan fotót töltöttek fel a Redditre, amin az látható, hogy valakik lakatokat raktak a parlamentnél, a Duna bal partján található holokauszt emlékműre, az egyik ballábas női szandálra – számolt be az Index.

Forrás: Reddit

A képet a Reddit egy olyan aloldalára töltötték fel, ahol kivételesen ízléstelen tetteket gyűjtenek össze a felhasználók.

A turisták általában hidakra szokták a szerelmüket hirdető lakatokat felaggatni, de divatos kerítésekre is elhelyezni a tárgyakat.

Az Index újságírói péntek reggel megnézték az emlékművet. A nagyjából hatvan pár (118 darab) cipőből álló, Cipők a Duna-parton című alkotáson csakugyan megjelentek a szerelemlakatok, összesen 8.

A Cipők a Duna-parton Can Togay filmrendező és Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrászművész alkotása, és 2005. április 16-án avatták fel. Pár hónappal később már meg is rongálták a nyilasterror áldozatainak emlékére készített vascipőket, és ezt számos további eset követte, 2009-ben például disznólábakat tettek beléjük, 2014-ben többet elloptak közülük.