Trump az ukrajnai háborúról: 24 órán belül elintézném

Donald Trump a CNN műsorában válaszolt a közönség és a riporter kérdéseire és az ukrajnai háború és szóba került. 

Trump többször megígérte, hogy véget vet a háborúnak, ha megnyeri a 2024-es választásokat, és azt mondta, hogy leül Zelenszkijjel és Putyinnal, és véget vet az erőszaknak.

A CNN műsorvezetője megkérdezte Trumpot, hogy amennyiben megnyerné az elnökséget, továbbra is adna-e amerikai forrásokat Ukrajnának. Trump, aki elnökként juttatott amerikai pénzt Ukrajnának, ehelyett az ukrán elnökkel, Zelenszkijjel való kapcsolatáról beszélt, amely baráti volt hivatali ideje alatt.

„Ha én lennék az elnök, egy nap, 24 óra alatt elintézném ezt a háborút” – mondta.

„Hogyan rendezné ezt a háborút egy nap alatt?” kérdezte a műsorvezető.

„Mindkettőnek vannak gyengeségei és mindkettőnek vannak erősségei. És 24 órán belül ez rendeződni fog. Vége lesz, abszolút vége lesz” – mondta.

„Azt akarja, hogy Ukrajna nyerje meg ezt a háborút?” -érdezte a CNN riportere.

„Nem a győzelem és a vereség szempontjából gondolkodom” – mondta Trump -, „hanem abban, hogy rendeződjön, hogy ne kelljen tovább gyilkolnunk ezeket az embereket…”.

„Nem a győzelem vagy a vereség szempontjából gondolkodik?””Folytathatnám ezt a kérdést? Mert ez egy nagyon fontos dolog. Meg tudja mondani, hogy azt akarja-e, hogy Ukrajna vagy Oroszország nyerje meg ezt a háborút?” – kérdezte a riporter.

„Azt akarom, hogy senki ne haljon meg” – mondta Trump egyértelműen. „Meghalnak az oroszok és az ukránok. Azt akarom, hogy ne haljanak tovább, és ezt elintézem. Ezt 24 órán belül elintézem. Elintézem. Ehhez az elnökség hatalma kell”.

„Tudja, mit fogok mondani? Ezt fogom mondani. Azt akarom, hogy Európa több pénzt tegyen bele, mert ők 20 milliárd dollárral vannak benne. Mi 170 [milliárd] dollárral vagyunk benne, és ki kellene egyenlíteniük. Rengeteg pénzük van. Ki kellene egyenlíteniük” – mondta.

Trump kifejtette, hogy az európai nemzeteknek nagyobb részt kéne vállalniuk Ukrajna segítéséből.

(The Post Millennial)

Trump szerint a harmadik világháborúhoz vezethet Biden Ukrajna-politikája

„Milyen őrültség ez már?” — fakadt ki a volt amerikai elnök.