Kiderült, hol folytatja Tucker Carlson — videó

A Fox News korábbi műsorvezetője, Tucker Carlson kedd délután bejelentette, hogy új műsort indít, amelyet a Twitteren fog vezetni.

Carlson bejelentésére azután került sor, hogy az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a Twitter vezérigazgatójával, Elon Muskkal beszélt a közös munkáról.

Carlson a bejelentést egy Twitteren közzétett videóban tette meg, amelyben megemlítette, hogy a szólásszabadságnak nem sok platformja maradt a világon.

„Az utolsó nagy [platform], ami még megmaradt, kizárólag a Twitter, ahol most vagyunk”

– mondta Carlson.

„A Twitter már régóta az a hely, ahol nemzetünk diskurzusa inkubálódik és kibontakozik. A Twitter nem egy pártos oldal; itt mindenkit elfogadnak. És úgy gondoljuk, hogy ez jó dolog.”

„Azonban a Twitteren elemzett hírek jórésze is olyan sajtó forrásokból származik, amelyek maguk is alig álcázott propaganda szervezetek”

– folytatta.

„Ezt látod a kábeltévés hírekben, erről beszélnek a Twitteren. Az eredmény vitának tűnhet, de valójában még mindig a kapuőrök irányítanak. Szerintünk ez egy rossz rendszer. Pontosan tudjuk, hogyan működik, és elegünk van belőle”.

„Hamarosan kezdődően a Twitterre visszük az elmúlt hat és fél évben készített műsorunk új változatát”

– zárta.

„Hozunk még néhány más dolgot is, amiről majd beszámolunk nektek. De egyelőre csak hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk. A szólásszabadság az ember legfontosabb joga, enélkül nincs a többi jogunk sem. Hamarosan találkozunk.”

A klipben Carlson azt mondja, hogy a média gyakran mond olyan dolgokat, amelyek igazak, de félrevezeti a közönséget azzal, hogy olyan információkat hallgat el, amelyek megváltoztatják az egész történetet.

„Ha azt mondom, hogy egy embert jogtalanul tartóztattak le fegyveres rablásért, az nem szigorúan véve hazugság, lehet, hogy ekkor már megvádolták, de még nem volt tárgyalás, így senki sem tudja megmondani”

– mondta Carlson.

„De ha nem említem meg azt a tényt, hogy ugyanazt az embert már hatszor tartóztatták le ugyanazért a bűncselekményért, akkor tényleg tájékoztatom önöket? Nem, nem tájékoztatom. Félrevezetem önöket.”

Carlson műsorának híre azután érkezett, hogy az Axios a hét elején arról számolt be, hogy Carlson szövetségesei készek támadni a Fox News-t, ha a csatorna nem engedi el őt a szerződéséből, amely évi 20 millió dollárt fizet neki, hogy 2025 januárjáig a pályán kívül tartsa.

Carlson sztárügyvédje, Bryan Freedman, akit a CNN nemrég kirúgott társ-műsorvezetője, Don Lemon is megbízott, közleményben tudatta:

„Az az elképzelés, hogy bárki elhallgattatná Tuckert, és megakadályozná, hogy beszéljen a közönségéhez, több mint abszurd”.

A jelentés szerint Carlson „saját médiabirodalom tervezgetésével” van elfoglalva, miután a Fox News háttérbe szorította, de nem tud semmit sem tenni, hacsak nem engedik el a szerződéséből.

Miért rúgta ki Tucker Carlsont a Fox News?

Az amerikai média teljesen felbolydult, és megindultak a találgatások a kirúgás okairól.