Fokozódik a feszültség Izrael és a Gázai övezet határán

Izrael újabb légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben – közölte kedd hajnalban az izraeli hadsereg. Palesztin illetékesek közlése szerint a támadásokban meghalt az Iszlám Dzsihád három vezetője és legkevesebb hat civil, köztük gyerekek is.

Az izraeli tájékoztatás szerint a célpont az Iszlám Dzsihád három vezetője volt. A szervezet a második legerősebb fegyveres csoport a Gázai övezetben, amelyet a szintén iszlamista Hamász irányít.

„Minden terrorista, aki izraelieknek árt, meg fogja bánni”

– közölte Joav Gallant izraeli védelmi miniszter, tudatva, hogy a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal együttműködve hajtott végre „precíziós” támadást a légierő.

Az Iszlám Dzsihád megerősítette, hogy három magas rangú vezetője életét vesztette a támadásokban. „

Nem adjuk fel állásainkat, és Allah akaratával az ellenállás folytatódik”

– közölte a szervezet. Gázai egészségügyi források szerint a légicsapásokban legkevesebb 12 ember halt meg és húszan megsebesültek.

„A bombázásra bombázás lesz a válasz, a támadásra pedig támadás. Ez a bűn nem marad megtorlatlan”

– ígérte Tárik Szelmi, az Iszlám Dzsihád szóvivője. A potenciális gázai rakétatámadások miatt az izraeli hadsereg arra szólította fel az övezethez 40 kilométernél közelebb élő izraelieket, hogy tartózkodjanak óvóhelyek közelében kedd hajnaltól csütörtök koraestig.

Kormányválságot okozhat Izraelben a gázai tűzszünet

Az Otzma Jehudit frakció bojkottálni fog minden szerdai szavazást a Knesszetben a gázai rakétatámadásokra adott erőtlen válaszcsapások miatt.