Netanjahu is megkóstolta a világ első nyomtatott halfiléjét

A Steakholder Foods mérföldkövet ért el azzal, hogy 3D-s bio-nyomtatójával a világ első tenyésztett halfiléjét hozta létre a szingapúri Umami Meats sejtalapú tenger gyümölcseivel foglalkozó céggel együttműködve.

A fűrészes sügérfilé sikeres nyomtatása jelentős lépés a bioprinter kereskedelmi forgalomba hozatala és az élelmiszeripar számára fenntartható megoldások kifejlesztése felé. A Steakholders egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy a filé a nyomtatás után azonnal főzésre kész legyen, és utánozza a főtt hal textúráját.

A Steakholder Foods az Umami Meats által biztosított fűrészes sügérsejtek felhasználásával testre szabta bio-nyomóanyagát a termék nyomtatásához. A partnerség célja, hogy a Steakholder Foods szabadalmaztatott 3D bio-nyomtatási technológiájának és testre szabott bio-nyomóanyagainak felhasználásával egy skálázható termelési folyamatot hozzon létre strukturált, tenyésztett haltermékek előállítására. A sügérfilé 3D nyomtatásának sikere jelentős lépést jelent a bioprinter kereskedelmi forgalomba hozatala felé.

Más tenyésztett hústermékekkel ellentétben a fűrészes sügérfilé a nyomtatás után főzésre kész, köszönhetően a Steakholder Foods egyedülálló technológiájának, amely lehetővé teszi a főtt halak pelyhes textúrájának utánzását. A projekt sikerét ünneplő eseményt Izraelben tartották, és egy „fűrészes sügér szakácsasztal” keretében a vállalat séfje, Moran Lidor által készített, szingapúri és izraeli stílusú halételeket mutattak be.

No Title

No Description

Az eseményen a két cég vezetői és a Szingapúri Köztársaság izraeli nagykövetségének ügyvivője mellett Benjamin Netanjahu is megjelent, így ő lett az első miniszterelnök, aki megkóstolta a 3D-nyomtatott halat.

A tenger gyümölcsei és a halpiac hosszú távon része a Steakholder Foods jövőképének, amely az élelmezésbiztonságot növelő fenntartható megoldások bevezetésére irányul. A becslések szerint 110 milliárd dolláros nagyságrenddel és évi 3-4%-os növekedéssel számolva a vállalat arra számít, hogy további partnerekkel bővíti együttműködéseit a fajok szélesebb körére. A Steakholder Foods

az iparosított gazdálkodás és halászat alternatívájaként vágásmentes megoldást fejleszt ki különböző marhahús- és tenger gyümölcsei termékek előállítására.

A Steakholder Foods által elért eredmény jelentős mérföldkövet jelent az élelmiszeripar számára a 3D bio-nyomtatási technológia fejlesztésében. A bio-nyomóanyagok sikeres testreszabása egy külső sejtvonalhoz megnyitja az ajtót számos lehetséges együttműködés előtt a 3D bio-nyomtató kereskedelmi forgalomba hozatalához vezető úton. Az elért eredmény jelentős lépést jelent az élelmiszeripar számára fenntartható megoldások kifejlesztése felé, és a jövőben valószínűleg más strukturáltan termesztett termékek, többek között marhahús- és tengeri termékek előállításához vezethet.

Hentes-mentes disznóhúst termesztenek Izraelben

A startup – miután egész sor fejlett gyártási technológiát fejlesztett ki a szarvasmarhák levágása nélküli húskészítmények előállítására -, most hozzálátott a sertéshús termesztésének a kutatásához.