Influenszernek állt az Iszlám Államhoz csatlakozó brit anyuka

Tareena Shakil, aki hat évet ült egy brit börtönben az ISIS-hez való csatlakozása miatt, most megpróbál Instagram-influenszerré válni.

Tareena Shakil 2014-ben 14 hónapos kisfiával együtt elhagyta az Egyesült Királyságot és Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az ISIS-hez. Hamar eldöntötte azonban, hogy elégedetlen új életével a dzsihadista militáns csoport női tagjaként, és mindössze három hónap után elmenekült Szíriából Törökországba.

Shakilt letartóztatták, amikor visszatért az Egyesült Királyságba, és bár először azt állította, hogy elrabolták és akarata ellenére vitték Szíriába,

később kiderült, hogy valóban önszántából ment.

Az is kiderült, hogy az ISIS-szel töltött három hónap alatt egy csoport nővel élt együtt, akik mindannyian arra vártak, hogy az ISIS harcosokkal kössenek házasságot.

Végül négy év börtönbüntetést szabtak ki rá, amiért csatlakozott az ISIS-hez, és további két évet, amiért a közösségi médiában közzétett posztjain keresztül másokat terrorcselekmények elkövetésére buzdított. Büntetése részeként egy deradikalizációs programon kellett részt vennie.

Amióta 2019-ben kiengedték a börtönből, Shakil számos televíziós interjút adott, és nyilvánosan beszélt az Iszlám Államnál töltött idejéről.

Nemrég pedig úgy döntött, hogy divat influenszerré válik.

Többek között divatinspirációs posztokat, öltözködési tippeket, valamint a világ körüli utazásairól készült fotókat és videókat oszt meg.

Úgy tűnik, hogy a szíriai kalandjai nem vették el a kedvét az utazástól, hiszen mióta kiszabadult a börtönből, Spanyolországba, Olaszországba, Albániába és Marokkóba is eljutott.

Egy ISIS-feleség bizarr média körútja

Megtévesztett áldozat, vagy hideg szívű terror-feleség? Még mindig tart a vita a brit sajtóban Shamima Begum ügyével kapcsolatosan.