A férfi, aki női maratonon indult: ha akarják visszaadom az érmet

Glenique Frank transznemű futó, egy férfi, aki transznemű nőként azonosítja magát, felajánlotta, hogy visszaadja az érmét, miután a London Maraton női kategóriájában mintegy 14 000 nőt előzött meg.

„Ha azt akarják, hogy visszaadjam az érmemet, azt mondom: ‘Oké, rendben. Nem probléma” – mondta az 54 éves férfi a New York Postnak.

„Ha tényleg úgy gondolják, hogy elloptam a helyet [egy női futótól], nem bánom, ha visszaadom az érmet, mert jövőre újra indulok jótékonysági céllal.”

„De nem akarok bocsánatot kérni, mert nem tettem semmi rosszat” – folytatta Frank. „Azért dühösek, mert azt mondják, hogy a mögöttem lévő 14 000 nő közül az egyiknek az én helyemet kellett volna elfoglalnia. Tényleg? Én 4 óra 11 perc alatt teljesítettem [a versenyt]. Rengeteg nő van, aki megelőzött engem.”

„Értem én… Nem vagyok nő, nincs méhem” – tette hozzá Frank. „De nem elit versenyzőként indultam, így nem loptam pénzt”.

Frank kijelentette, hogy a maratonra való jelentkezési lapon három lehetséges kategória szerepelt: férfi, nő és egyéb. „Azért jelöltem be a ‘női’ opciót, mert nőnek tekintem magam” – mondta Frank.

A kétszeres olimpikon Mara Yamauchi a közösségi médiában támadta Franket, miután meglátta a verseny eredményeit.

„Ez a férfi Glenique Frank néven futott a tegnapi #LondonMarathonon a női kategóriában (tömegrajt), és a 6160. helyen végzett 20123-ból” – írta Yamauchi. „Tehát közel 14 000 tényleges nő rosszabb helyezést ért el miatta.”

Mara Yamauchi on Twitter: „This male ran in yesterday’s #LondonMarathon as Glenique Frank in the female category (Mass race) finishing in 6160th place out of 20123. So nearly 14,000 actual females suffered a worse finish position bc of him. Last month, he ran in the Tokyo Marathon, as Glen Frank, also… https://t.co/u2UmaFBSns / Twitter”

This male ran in yesterday’s #LondonMarathon as Glenique Frank in the female category (Mass race) finishing in 6160th place out of 20123. So nearly 14,000 actual females suffered a worse finish position bc of him. Last month, he ran in the Tokyo Marathon, as Glen Frank, also… https://t.co/u2UmaFBSns

(The Daily Wire)

„A nők kigúnyolása” — Egy úszónő, aki nem akar férfiakat a nők versenyében

Az Egyesült Államokban a progresszívok az egyenlőség nevében tönkretennék a női sportot, azonban vannak, akik ezt nem hagynák.