Ron DeSantis szerint Izrael az Egyesült Államok egyik legértékesebb szövetségese

A Jerusalem Post csütörtök reggeli rendezvényén Ron DeSantis floridai kormányzó Izraelt az Egyesült Államok „egyik legértékesebb és legmegbízhatóbb” szövetségesének nevezte.

A mintegy 400 fős tömeg előtt mondott beszédében DeSantis hangsúlyozta, hogy támogatja Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerését, megjegyezte, hogy ellenzi az Izrael elszigetelésére irányuló palesztinbarát bojkott-kampányokat, illetve megismételte az Iránnal kapcsolatos izraeli aggodalmakat.

„Az előttünk álló feladat amerikaiakként az, hogy határozottan és egyenesen kiálljunk Izrael és a zsidó nép mellett”

– mondta DeSantis, aki az NBC News szerint májusban jelenti be indulását a 2024-es amerikai elnökválasztáson.

„Ami a Közel-Keleten rendben van, az Izrael. Az a helyes, hogy Izrael együttműködik az Egyesült Arab Emírségekkel és Bahreinnel. Ami rossz a Közel-Keleten, az az iráni terrorizmus, az iráni ambíciók”

– tette hozzá.

„Vitathatatlan, hogy mielőtt ez a [amerikai] kormány hivatalba lépett volna, a Közel-Kelet valószínűleg olyan jó állapotban volt, amilyenben hosszú idő óta nem volt”.

Ami a jelenlegi izraeli kormányzatot és az általa kezdeményezett igazságügyi reformot illeti, DeSantis azt mondta, hogy véleménye szerint az Egyesült Államoknak „nem kellene beleszólnia Izrael belügyeibe”.

Trump vs. DeSantis: Ha harc, hát legyen harc?

Letarolja-e Donald Trump a floridai kormányzót mielőtt az bejelentené az indulását? Hajdú Tímea írása.