Felmentették a Magyar Honvédség vezérkari főnökét, már meg is van az utódja

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a mai nappal felmentette beosztásából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A minisztérium közleményéből kiderül, hogy a feladat ellátására a honvédelmi miniszter dr. Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.

A lövész végzettségű Böröndi 30 éves pályafutása során különböző szintű parancsnoki beosztásokban szolgált a Magyar Honvédségben. Európai, illetve Európán kívüli NATO műveletben is részt vett. Böröndi altábornagy legszélesebbkörű parancsnoki és katonai vezetői háttérrel, valamint NATO-ban szerzett hadszíntéri tapasztalatokkal rendelkező magyar tábornok, volt vezérkar főnök helyettes. Elvégezte az Egyesült Államok és a NATO vezérkari akadémiáját. Jelenleg Magyarország brüsszeli katonai képviseletének vezetője a NATO-ban és az EU-ban.

Ruszin-Szendi altábornagy komoly érdemeket szerzett a katonai kiképzés felgyorsításában és korszerűsítésében, illetve jelentős lépéseket tett a Magyar Honvédség harcképességének növelése érdekében. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a haza szolgálatát más területen fogja folytatni – folytatódott a közlemény.

Az új vezérkari főnök kiemelt feladata a fentiek továbbvitelén túl a megkezdett szervezeti kultúra változtatás folytatása és egy modern, ütőképes, komoly elrettentő erőt felmutatni képes Magyar Honvédség kialakítása – írták.

Izrael-barátsága miatt támadják a magyar EU-biztost

Egy palesztin lap szerint Várhelyi Olivérnek az „Izrael-lobbi” helyett inkább „antiszemita főnökével”, Orbán Viktorral kellene foglalkoznia.