Beleássák magukat a republikánusok a Biden-család kétes ügyeibe

Joe Biden elnök családjának legalább egy tucat tagja részt vehet a”befolyással való üzérkedésben” – mondta vasárnap egy vezető republikánus képviselő. 

James Comer a Képviselőház felügyeleti elnöke a Fox News műsorában megosztott néhány információt a Pénzügyminisztériumban tett múlt heti látogatásáról, ahol elmondása szerint a képviselők „több ezer oldalnyi dokumentumot” tekintettek meg a Biden családdal kapcsolatban.

„Elmondhatom, hogy több gyanús tevékenységről érkezett jelentés, mint amennyit korábban jelentettek, és sokkal több Biden családtag volt érintett a befolyással való üzérkedésben” – mondta a képviselő.

Comer szerint eddig kilenc Bident kötnek össze a bizottsága által feltárt kétes üzleti ügyletekkel. De – jósolta – „a végén ez a szám legalább 12 lesz”.

„Ez volt a Biden család befolyással való üzérkedése” – mondta Comer. „És amikor az emberek azt mondják, hogy nos, ők világszerte részt vettek vállalkozásokban, én nem találtam egy törvényes üzletet sem amiben Bidenék részt vettek”.

Rep. James Comer on Twitter: „The Biden family business model is built on Joe Biden’s political career.We now know at least 9 Biden family members sold access for profit around the world. What were our foreign adversaries paying for?@GOPoversight will deliver transparency & accountability. @MariaBartiromo pic.twitter.com/VnJ6Oa7f3G / Twitter”

The Biden family business model is built on Joe Biden’s political career.We now know at least 9 Biden family members sold access for profit around the world. What were our foreign adversaries paying for?@GOPoversight will deliver transparency & accountability. @MariaBartiromo pic.twitter.com/VnJ6Oa7f3G

„Kína volt valószínűleg a leghíresebb ország, amellyel a Biden család üzletelt. És a kérdés továbbra is az, hogy mit tettek ezek a családtagok, hogy megkapják ezt a pénzt?”. mondta Comer vasárnap. „Semmi sem indokolja, hogy a Biden család néhány tagja bármilyen kifizetést kapjon az ellenfeleinktől, még kevésbé azt a számot, amit mi feltártunk”.”

A The Daily Mail által ismertetett nyilatkozatban a demokraták azzal vádolták a bizottság republikánus tagjait, hogy továbbra is „a gyanús tevékenységi jelentéseket (SAR) a helytelen magatartás vagy bűncselekmény bizonyítékaként tüntetik fel, ahelyett, hogy annak neveznék őket, amik: megalapozatlan tippeknek, amelyek ritkán vezetnek a bűnüldöző szervek általi nyomon követéshez”.

Comer a múlt hónapban jelentette be, hogy a beidézett pénzügyi nyilvántartások, amelyek Biden alelnöki idejéből származnak, 1 millió dollár közvetett kifizetést mutattak ki egy kínai energetikai cégtől.

Ezt az összeget Biden felnőtt fia, Hunter Biden, testvére, James Biden, menye, Hallie Biden és egy ismeretlen „Biden” számára utalták át, ami tovább szította a befolyással való üzérkedéssel és üzleti tervekkel kapcsolatos aggodalmakat.

Hunter Biden szóvivője visszavágott az „alaptalan jobboldali összeesküvésnek”, és azt mondta a CNN-nek, hogy az elnök fia „megkapta a jóhiszemű induló tőkéből a maga részét” egy közös vállalkozás részeként, majd megosztotta ezt a pénzt „nagybátyjával, James Bidennel és Hallie Bidennel, akivel akkoriban együtt dolgozott, és megosztotta a költségeket”. Biden elnök, aki igyekezett elhatárolódni családtagjai üzleti ügyleteitől, szintén elutasította a Republikánus Párt megállapításait.

(The Daily Wire)

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.