Az ENSZ újabb gyalázatos döntést hozott Izrael ellen

Az ENSZ szerint annak ellenére, hogy Irina Korolova és Asil Sawaed törzsőrmester terrortámadások következtében haltak meg, az ENSZ irányelvei szerint nem számítanak a terror áldozatainak – írja a Ynet.

Az ENSZ a közelmúltban elutasította, hogy a terror áldozatainak listájára felvegyék Irina Korolova és Asil Sawaed törzsőrmester nevét, akik két különböző palesztin terrortámadásban öltek meg.

Korolovát, a 60 éves ukrán vendégmunkást, aki még januárban halt meg egy jeruzsálemi zsinagóga közelében elkövetett palesztin terrortámadásban, az ENSZ azért nem fogja elismerni, mivel nem volt hivatalosan izraeli állampolgár.

A terrortámadásban hét zsidó veszítette életét, bár az ENSZ nyilvántartásában csak hatuk neve szerepel.

Ráadásul az ENSZ definíciója szerint a támadás „megszállt palesztin területen” történt, ezért az áldozatok zsidó telepeseknek számítanak.

Sawaed törzsőrmestert, az izraeli határrendőrség egyik rendőrét, akit baráti tűz ölt meg, miután egy kelet-jeruzsálemi katonai ellenőrzőponton elkövetett terrortámadásban megkéselték, szintén nem ismeri el az ENSZ, azzal az indokkal, hogy baráti tűzben halt meg, és nem a szúrt sebei miatt.

Dilettáns diplomaták téblábolása az ígéret földjén

Izrael szerencsétlenségére a közel-keleti ügyekhez „értő” nyugati diplomatákból sosincs hiány. Vélemény.

A döntést az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) hozta, amely világszerte figyelemmel kíséri a nemzetközi válságokat, és kéthetente jelentést tesz közzé a terrortámadásokban megölt és megsebesült izraeliek és palesztinok nevével.

Míg ártatlan izraeliek nem szerepelnek a jelentésben, addig a palesztin terroristák nevei ott láthatók.

Miután az ENSZ elutasította a lista módosítását, Izrael közölte az OCHA munkatársaival, hogy az országban lévő vízumukat nem hosszabbítják meg.

Izrael ENSZ-nagykövete, Gilad Erdan egy izraeli szervezettel együtt levelet írt Antonio Guterres ENSZ-főtitkárnak, amelyben azt írták, hogy „elfogadhatatlan, hogy az ENSZ tisztviselői figyelmen kívül hagyják ezt a tényt, és nem veszik figyelembe a palesztin terror áldozatainak teljes számát”.

„Az OCHA nem hajlandó gyorsan elítélni és megfelelően terrorizmusnak minősíteni ezeket a palesztin cselekményeket, csak bátorítja a terroristákat, hogy folytassák tetteiket. Ennek a magatartásnak azonnal véget kell vetni”

– írták a levélben.

Ami sok, az sok! — Dzsihád apologéták az ENSZ szolgálatában

A nemzetközi sóhivatal újfent bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmatlan feladata ellátására. Vélemény.