Berlin hamarosan már izraeli rakétavédelmi rendszerrel büszkélkedhet

Arrow rakétavédelmi rendszert vásárolhat Németország, amennyiben az USA is jóváhagyja az üzletet.

Izrael és Németország védelmi minisztériumai, valamint az Israel Aerospace Industries tárgyalásokat kezdtek az Arrow-3 rendszer eladásáról szóló megállapodás kidolgozásáról.

Az izraeli védelmi minisztérium a közleménye szerint „a héten Németországban megkezdődtek az előrehaladott tárgyalások azzal a céllal, hogy részletes megállapodást dolgozzanak ki az izraeli Arrow-3 rendszer szállításáról a német védelmi minisztériumnak. „

Az Arrow-3 rakétavédelmi rendszer az egyik legfejlettebb a maga nemében, főként ballisztikus rakéták elfogására alkalmazzák. Az Izraeli Védelmi Minisztérium Védelmi K+F Igazgatóságán működő Izraeli Rakétavédelmi Szervezet és az Egyesült Államok Rakétavédelmi Ügynöksége közösen fejlesztette ki a rendszert. A rendszer integrációjának és fejlesztésének elsődleges alvállalkozója a méltán híres Israel Aerospace Industries (IAI) volt.

A rendszert tehát az Egyesült Államokkal közösen fejlesztik és gyártják, és mint ilyen, az eladása az amerikai kormány jóváhagyásától is függ.

Izraeli részről Moshe Patel elmondta: „Az Arrow-3 rendszer Németországba történő szállításáról szóló előrehaladott tárgyalások megkezdése fontos mérföldkő, amely tovább erősíti az országaink közötti kapcsolatokat. Az előttünk álló hetekben eredményes tárgyalási folyamat elé nézünk.”

Hozzá hasonlóan nyilatkozott Boaz Levy is, az IAI vezérigazgatója is: Az élvonalbeli Arrow-3 rendszer központi szerepet játszik Izrael többszintű légvédelmi rendszerében. Nagyra értékeljük a lehetőséget, hogy megoszthatjuk képességeinket Izrael állam partnereivel és szövetségeseivel.

„E megállapodás keretében tovább mélyítjük az Izrael és Németország közötti biztonsági kapcsolatokat”

– mondta.

Az Arrow-3 működés közben:

Videón az új izraeli légvédelmi fegyver

Az Arrow 3-at tesztelték sikeresen.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.