„Még mindig szenvedek” — Fejbe találta egy transz atléta a gimnazista lányt

A röplabdás lányt egy magát nőként azonosító fiú úgy fejbe találta a röplabdával egy meccsen, hogy részlegesen még mindig le van bénulva a jobboldalán.

Egy középiskolai röplabdacsillag, aki szörnyű sérüléseket szenvedett, amikor egy lánynak öltözött fiú erőszakosan az arcába ütötte a labdát, szerdán azt mondta az észak-karolinai állami törvényhozóknak, hogy az államnak törvényre van szüksége, amely megtiltja a biológiai férfiaknak, hogy lányok ellen versenyezzenek.

Payton McNabb, aki most végzős a Hiwassee Dam High Schoolban, agyrázkódást és nyaksérülést szenvedett a 2022. szeptember 1-jei incidensben. Csatlakozott az egykori főiskolai úszósztárhoz, Riley Gaineshez, aki felszólította az állami törvényhozókat, hogy fogadják el a Fairness in Women’s Sports Act (Tisztesség a női sportokban) törvényt.

„Egyéb sérüléseim vannak, amelyektől a mai napig szenvedek, a látásromlás, a jobb oldalam részleges bénulása, az állandó fejfájás, valamint a szorongás és a depresszió” – mondta. „A tanulási, emlékezeti és szövegértési képességem is károsodott, és emiatt az iskolában a vizsgákhoz alkalmazkodásra van szükségem”.

Az incidens valamint a lány beszéde: 

JavaScript is not available.

No Description

A fiatal nő elmondta, hogy az eset más módon is hatással volt rá. Célja azonban az volt, hogy kiálljon a fiatalabb női sportolókért, akik tisztességtelen és potenciálisan veszélyes versennyel szembesülhetnek.

„Tudom, hogy a játékidőm a végéhez közeledik” – mondta. „Itt vagyok minden mögöttem álló biológiai sportolónőért. A kishúgomért, az unokatestvéreimért, a csapattársaimért. Veszélyes megengedni, hogy biológiai férfiak versenyezzenek biológiai nőkkel szemben.

Lehet, hogy én vagyok az első, aki sérüléssel áll előttetek, de ha ez nem megy át, nem én leszek az utolsó.”

(The Daily Wire)

„A nők kigúnyolása” — Egy úszónő, aki nem akar férfiakat a nők versenyében

Az Egyesült Államokban a progresszívok az egyenlőség nevében tönkretennék a női sportot, azonban vannak, akik ezt nem hagynák.