Kitüntetik az izraeli rendőrt, aki villanógránátot dobott a tüntetőkre

A Lev Tel Aviv rendőrőrs csütörtökön azt a tisztet választotta kitüntetésre, aki nyomozás alatt áll, mert villanógránátot dobott a kormányellenes tüntetőkre – számolt be az Ujkelet.live

A tisztet, Meir Szuisszát levideózták, ahogy a március 1-jei tüntetés sorá gránátot dob a tüntetők tömegébe. Az események során több tüntető is könnyebben megsérült, köztük volt, akin fülrekonstrukciót kellett végezni.

Az igazságügyi minisztérium rendőrségi belső ellenőrzési osztálya nyomozást folytat az ügyben, és kihallgatta Szuisszát és öt másik személyt a tiltakozások kezelése miatt.

אטילה שומפלבי Attila Somfalvi on Twitter: „מה זה הדבר המטורלל הזה???? שוטר זורק רימון לתוך קהל מאחורי גדרות! איך דבר מופרך כזה קורה? pic.twitter.com/ofOsWm6fNB / Twitter”

מה זה הדבר המטורלל הזה???? שוטר זורק רימון לתוך קהל מאחורי גדרות! איך דבר מופרך כזה קורה? pic.twitter.com/ofOsWm6fNB

A Tel Aviv központjában található állomás Szuisszát választotta az őrs kiemelkedő tisztjének, akit a jövő hét csütörtöki függetlenség napja előtt tartott rendőri rendezvényen oklevéllel jutalmaztak.

A 12-es csatorna szerint a rendőrség illetékesei hangsúlyozták, Szuissza kitüntetése nem a tüntetőkkel szembeni bánásmóddal, hanem az elmúlt évben végzett munkájával kapcsolatos.

Elhalasztják az igazságügyi reformot

Időt adnak Netanjahunak.