Elhalasztják az igazságügyi reformot

Az Otzma Jehudit párt bejelentette, hogy Itamar Ben Gvir pártelnök beleegyezett abba, hogy a Knesszet következő, május elején kezdődő ülésszakáig haladékot adjon a kormánynak az igazságügyi reform előmozdítására, időt adva Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek arra, hogy – nyilvánvalóan az ellenzéki képviselőkkel folytatott tárgyalások útján – megpróbálja előmozdítani a tervet.

Cserébe a párt szerint Netanjahu beleegyezett abba, hogy a Ben Gvír által a közbiztonság fokozása érdekében kért polgári „nemzeti gárda” felállítását a kabinet soron következő ülésén jóváhagyják.

Az új gárda Ben Gvír nemzetbiztonsági minisztériuma alá kerül – áll a közleményben, amelyhez csatolták a miniszterelnök írásbeli ígéretét.

Ben Gvír korábban azzal fenyegetőzött, hogy kilép a kormányból, veszélyeztetve ezzel a koalíciót, ha Netanjahu szünetelteti az átalakítást.

A vallásos cionista Simcha Rothman, aki az élére állt az igazságügyi reformnak, a 12-es csatorna híradójának elmondta, hogy annak leállítása „hiba”.

(ToI)

Ben-Gvir törölné a reform betérés elismerését a visszatérési törvényben

Itamar Ben-Gvir, az Otzma Jehudit párt vezetője állítólag több követeléssel kíván élni Benjámin Netánjáhuval szemben, cserébe azért, hogy beleegyezik, részt vesz a kormánykoalícióban.