Egyetlen demokrata sem szavazott a női sport mellett a Képviselőházban

A képviselőház csütörtökön elfogadta a női sportbajnokságok védelmét szolgáló jogszabályt, amely megtiltja a magukat nőként azonosító férfi sportolók versenyzését, azonban a javaslat várhatóan elbukik a szenátusban.

A nők és lányok sportban való védelméről szóló 2023. évi törvény az 1972. évi oktatási törvénymódosítások IX. fejezetét módosítaná oly módon, hogy a szövetségi pénzügyi támogatás kedvezményezettjei, akik sportligákat működtetnek, nem „engedhetik meg, hogy olyan személy, akinek a neme férfi, részt vegyen olyan sportprogramban vagy sporttevékenységben, amely nők vagy lányok számára van kijelölve”.

A törvényt 219 igen szavazattal fogadták el, amelyek mindegyike republikánus volt, és 203 nem szavazattal, amelyek mindegyike demokrata volt.

A demokraták sokat tettek azért, hogy ezt a törvényjavaslatot szélsőségesnek nevezzék. A demokraták szinte hisztériakeltésig elmentek, hogy ezt a törvényjavaslatot diszkriminatívnak nevezzék” – mondta Virginia Foxx képviselő, a képviselőház oktatási és munkaügyi bizottságának elnöke szerdai beszédében. „Elég sokatmondó, amikor a másik fél megpróbálja lerombolni a dolgokat anélkül, hogy alternatív elképzelést kínálna.

A demokraták nem képesek olyan indokot felhozni arra, hogy a biológiai férfiak versenyezhessenek a női sportokban, amely megfelel a sportverseny elveinek”.

A jelenség az elmúlt években uralta a címlapokat: a transz CeCe Telfer atléta megnyerte az NCAA női országos bajnokságát, miután az előző szezonban férfitársaival versenyzett, Lia Thomas transznemű úszó szintén NCAA női bajnok lett.

A demokraták mindazonáltal azt állították, hogy a nők és lányok sportban való védelméről szóló törvény diszkriminatív jellegű.

Nancy Pelosi képviselő (D-CA), aki korábban a képviselőház elnöke volt,

egy másik felszólalásban azt mondta, hogy ellenzi a törvényjavaslatot, mert „a transznemű gyerekek mind Isten gyermekei”, és „a sportban, az iskolában, a könyvekben, a családokban és a csapatokban a helyük”.

A nők és lányok sportban való védelméről szóló törvényről most a szenátusban kell szavazni, amelyet szűken a demokraták irányítanak. A Fehér Ház hétfőn vétóközleményt adott ki, amelyben egyértelművé tette, hogy Joe Biden elnök ellenezni fogja a jogszabályt.

Borítókép: Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata kisebbségi vezetője/EPA

(The Daily Wire/Neokohn)

„A nők kigúnyolása” — Egy úszónő, aki nem akar férfiakat a nők versenyében

Az Egyesült Államokban a progresszívok az egyenlőség nevében tönkretennék a női sportot, azonban vannak, akik ezt nem hagynák.