Biden már jövőhéten bejelentheti 2024-es kampányát

A Fehér Ház és a Demokrata Nemzeti Bizottság arra készül, hogy már kedden videoüzenettel indítsa el Biden elnök újraválasztási kampányát – közölték az ügyet ismerő személyek az Axios-szal.

A jövő héten történő bejelentéssel a 80 éves Biden eloszlatná a demokrata pártiak körében felmerülő kétségeket azzal kapcsolatban, hogy újra kíván-e indulni- és több mint két hónap állna rendelkezésére, hogy pénzt gyűjtsön a Szövetségi Választási Bizottság következő bejelentési határideje előtt.

Biden csapata utasította a külsős vállalkozókat, hogy a jövő hét elejére készítsék elő a bejelentés logisztikáját, de azt mondták, hogy ez még elhúzódhat.

Egyes demokraták úgy vélték, hogy Biden jobb helyzetben lenne, ha nyárig várna a bejelentéssel, és megpróbálna a politikai csatározásokon kívül maradni.

Amint Biden bejelenti jelöltségét, minden politikai utazást legalább részben a kampányapparátusnak kell majd finanszíroznia, ami erőteljes adománygyűjtést igényel.

A Washington Post számolt be először Biden lehetséges bejelentéséről, de megjegyezte, hogy az késhet.

A CBS News arról számolt be, hogy egy bejelentő videó „készül”, de az elnök még nem hagyta jóvá.

Minél tovább várakozik Biden, annál nagyobb a kockázata annak, hogy nem tud olyan demokrata ügynököket alkalmazni, akik más 2024-es kampányok mellett kötelezik el magukat.

Trump vs. DeSantis: Ha harc, hát legyen harc?

Letarolja-e Donald Trump a floridai kormányzót mielőtt az bejelentené az indulását? Hajdú Tímea írása.