Kihívót kapott Biden: elindul az elnökválasztáson az ifjabb Robert Kennedy is

Ifjabb Robert F. Kennedy, a meggyilkolt John F. Kennedy amerikai elnök unokaöccse bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt előválasztásán.

„Bejelentem, hogy indulok a demokrata jelöltségért” – mondta támogatói előtt Bostonban a hatvanéves, akinek a legtöbb szakértő csekélynek tartja az esélyét a sikerre.

Kennedy az 1968-ban meggyilkolt Robert Kennedy volt demokrata főállamügyész és elnökjelölt fia, az öt évvel korábban meggyilkolt John Fitzgerald Kennedy elnök unokaöccse.

„A kampány következő 18 hónapjában és egész elnökségem alatt az lesz a küldetésem, hogy véget vessenek az állami és a vállalati hatalom korrupt összefonódásának, amely most fenyeget.”

Kennedy továbbá figyelmeztetett azokra, akik „vegyi anyagokkal és gyógyszerekkel mérgezik gyermekeinket és népünket”.

Kennedy eredetileg környezetvédelmi jogász, de 2005 óta ismert arról, hogy összeesküvés-elméleteket terjeszt az oltásokkal kapcsolatban, nevezetesen az autizmust az egyik összetevőjükkel hozza összefüggésbe. Tavaly bocsánatot kellett kérnie, amiért azt mondta a covid-lezárásokra reagálva, hogy Anne Franknak több joga volt, mint a mai embereknek.

Demokrata kihívót kapott Joe Biden

Marianne Williamson szombaton jelentette be, hogy elindul a demokrata elnökjelöltségért.