Demokrata kihívót kapott Joe Biden

Marianne Williamson szombaton jelentette be, hogy elindul a demokrata elnökjelöltségért.

Williamson, aki spirituális tanácsadóként és íróként dolgozik, korábban már indult a 2020-as elnökválasztási versenyben.

Kampányának bejelentésekor Williamson Bidentől balra pozicionálta magát, akit dicsért, amiért legyőzte Donald Trump volt elnököt.

„Mindannyian hálával tartozunk Biden elnöknek, amiért 2020-ban legyőzte Trump elnököt”

– mondta Williamson megjegyezve, hogy 2024-ben azonban már egy másik jelöltre van szükség. Kiemelte, hogy támogatja az egyetemes egészségügyi ellátást, a tandíjmentes felsőoktatást és az ingyenes gyermekgondozást.

Biden hivatalosan még nem jelentette be újraindulását, de régóta hangoztatja, hogy 2024-ben indulni kíván.

Hivatalba lépése óta vegyes népszerűségi mutatókkal küzd. A népszerűsége tavaly nyáron érte el a mélypontot, a gazdasági körülmények enyhülésével azonban a népszerűsége ismét emelkedett.

Williamson győzelmi esélyei konkrétan továbbra sem ismertek, mivel a legutóbbi felmérésekben nem szerepelt annak ellenére, hogy a múlt hónapban olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint be fogja jelenteni a kampányát.

Robert Y. Shapiro, a Columbia Egyetem politológia professzora a Newsweeknek azt mondta, hogy Williamsonnak „gyakorlatilag nincs esélye” arra, hogy legyőzze Bident.

New Age guru a demokrata jelöltek között

Marianne Williamson jelöltségében nem az a legfurcsább, hogy egy spiritiszta felállhat a demokrata vita színpadára, hanem az, hogy úgy tűnik, a pártban ez senkit nem zavar.