A Likud szerint baloldali liberális-globalista erők taktikája a Gyöngyösi-széder

Az izraeli kormánypárt nemzetközi kapcsolatokért felelős koordinátora is reagált arra, hogy David Pressman amerikai nagykövet meghívta széderezni a múlt héten Gyöngyösi Mártont, a Jobbik elnökét — írja a Mandiner.

Tamir Wertzberger a Tűzfalcsoportnak beszélt arról, véleménye szerint több szempontból is rossz lépés volt Gyöngyösit meghívni a rendezvényre.

Felidézte, hogy Gyöngyösi a múltban nem egyszer tett antiszemita és Izrael-ellenes kijelentéseket. Álláspontja szerint

„egy ilyen figurát a legfontosabb zsidó ünnepre Izrael legnagyobb szövetségesének nagykövete, aki maga is zsidó, elhívott, és ezzel de facto tisztázza és legalizálja Gyöngyösi úr problematikus és veszélyes nézeteit”.

Köves Slomó nem érti, hogy került a zsidózó Jobbik elnök a széderasztalhoz

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián – fogalmazott az EMIH vezető rabbija.

Bár Pressman korábban elmondta, pontosan a korábbi nyilatkozatai miatt hívta meg a Jobbik mostani elnökét,

Wertzberger szerint ez nem más, mint a baloldali liberális-globalista erők politikai taktikájának egyértelmű jele.

A likudos politikus megjegyezte, lehetetlen elválasztani Gyöngyösi Márton és pártja toleranciáját és elfogadását attól, hogy ők most a balközép, Orbán-ellenes blokk politikai szövetségesei. Úgy fogalmazott: sem a párt, sem annak elnöke eddig nem mutatott semmilyen valós és őszinte tettet, amivel bizonyítani tudnák, hogy valóban letértek a rossz útról.

Tamir Wertzberger képmutatónak titulálta Gyöngyösi Márton és a Jobbikot, szavai szerint nagy kárt okoznak a zsidóknak és az antiszemitizmus elleni küzdelemnek.

A Fidesz EP-képviselőcsoportja ízléstelen provokációnak tartja Pressman széderét

Deutsch Tamás „elképesztő diplomáciai és közéleti botránynak” nevezte Gyöngyösi Márton meghívását a zsidó húsvét alkalmából rendezett, szűk körű széder estre.