Anticionista zsidók akcióztak Ron DeSantis beszéde közben

Az aktivisták felmentek a színpadra, ahol DeSantis beszélt, és azt kiabálták: „Zsidók DeSantis ellen!”.

Az IfNotNow Izrael-ellenes zsidó szervezet aktivistái megzavarták Ron DeSantis floridai kormányzó beszédét egy New Hampshire-i adománygyűjtő rendezvényen péntek este.

A szervezet másnap reggel egy videót is közzétett az incidensről, amelyben antiszemitizmussal vádolták a floridai kormányzót, azt állítva, hogy „tettei és politikája egyaránt támogatja az izraeli apartheidet és veszélybe sodorja a zsidókat”.

Az incidensről készült videó itt látható:

Florida’s Voice on Twitter: „#BREAKING: Protestors storm an unphased Gov. Ron DeSantis at New Hampshire eventThey chanted „Jews against DeSantis!”DeSantis: „Why you’d want to pay the ticket to get in just to do that, I don’t know!” pic.twitter.com/zwNnlz7590 / Twitter”

BREAKING: Protestors storm an unphased Gov. Ron DeSantis at New Hampshire eventThey chanted „Jews against DeSantis!”DeSantis: „Why you’d want to pay the ticket to get in just to do that, I don’t know!” pic.twitter.com/zwNnlz7590

A videón látható, ahogyan az aktivisták felmennek a színpadra, ahol DeSantis beszélt, és azt kiabálják, hogy „Zsidók DeSantis ellen!”, miközben a biztonságiak kivezették őket. Az aktivistáknál volt egy „Ron DeSantis: Szereti Izraelt, gyűlöli a zsidókat” feliratú transzparens is.

„Az amerikai zsidó baloldal automatikusan „antiszemitának” nevez minden konzervatívot, aki bírálni meri Sorost. Most DeSantison a sor. Őszintén szólva, szerintem aljasok vagytok, hogy ezt csináljátok”

reagált az incidensre Yoram Hazony, izraeli filozófus.

Jeruzsálembe látogat Ron DeSantis

Ron DeSantis Jeruzsálembe utazik, hogy beszéljen az USA és Izrael közötti „szükségtelenül feszült kapcsolatokról”.