Izraelbe is eljutott az amerikai nagykövet széder-estjének híre

Felháborodott tweet-sorozatban kelt ki az izraeli 14-es csatorna újságírója a budapesti széder-esten történtek miatt, aki még az izraeli külügyminisztériumot is megkereste az ügyben.

„Ó szégyen, ó szégyen: egy antiszemita (mások nácinak is mondanák) a széder-asztalnál – a Biden-adminisztráció pártfogása alatt!” – írta Gilad Zwick.

Zwick emlékeztetett arra is, Gyöngyösi korábban a náci Németországhoz hasonlította Izraelt, továbbá arra, hogy a Jobbik most az Orbán Viktor vezette magyar kormány ellenében egyesült ellenzék része.

„Biden és a baloldal elítéli Orbán nacionalizmusát – olyannyira, hogy hajlandóak összefogni nyomorult antiszemitákkal is”

– jegyezte meg.

Nem elégedett azonban meg ennyivel az újságíró, hanem megkereste az izraeli külügyet is, hogy megtudja, mit gondol a diplomáciai testület a történtekről. Szűkszavú, de üzenettel is felérő választ kapott, amit szintén kitweetelt.

Mint írta, „azután az este után, amikor az antiszemita vezért és holokauszttagadót vendégül látta Biden nagykövete Budapesten, a külügyminisztérium élesen odaszúrt a Fehér Háznak:

Izrael állam folyamatosan elítéli és kerül minden érintkezést a szélsőséges-szélsőjobboldali Jobbik nevű párttal és tagjaival az antiszemita és Izrael-ellenes álláspontjuk miatt”

– nyilatkozta az izraeli külügy.

A Mandiner eredeti teljes cikke itt olvasható.

Köves Slomó nem érti, hogy került a zsidózó Jobbik elnök a széderasztalhoz

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián – fogalmazott az EMIH vezető rabbija.