Hangos robbanás rázta meg Izraelt

Izraelt hangos robbanás rázta meg szombat délután, amelyet az Izraeli Csillagászati Egyesület szerint feltehetően egy meteor okozhatott, amely az ország égboltja felett robbant fel.

Több tucatnyi izraeli felhasználó számolt be arról, hogy hallotta a szokatlan robbanást.

A kutyámat sétáltattam Tel-Avivban, a Beit Ariela könyvtár közelében, és hangos robbanást hallottam. Azonnal megnéztem a telefonomat, hogy van-e valami hír róla” – írta Eden Tel-Avivból.

Egy másik felhasználó, aki a Ben Gurion repülőtér közelében lakik, azt mondta, hogy szerinte a robbanás hangrobbanás volt.

Az Izraeli Csillagászati Egyesület megnyugtató Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben a hangos robbanást követően a lakosság aggodalmait kezelte.

„Több jelentést kaptunk egy bolidáról, amelyet nemrég az ország középső régiójában fényes nappal észleltek! A bolidát az ország közepéről északkelet felé tartva észlelték 17:20 körül, és nagyon valószínű, hogy Izrael más régióiból is látták”.

Az Izraeli Csillagászati Egyesület a Ynet megkeresésére adott válaszában elmondta, hogy „Izraelben évek óta nem láttak ilyen bolidát.”

Amerikai és izraeli tudósok dokumentálták a valaha látott legrégebbi csillagot

A Hubble-űrteleszkóp segítségével.