„Halál a zsidókra, halál Izraelre!” — skandálták Berlin utcáin a tüntetők

Ron Prosor, Izrael németországi nagykövete szombaton Berlinben egy nagyjából ötszáz fős német muszlim gyűlés ellen emelt szót, ahol Izrael és a zsidók kiirtására szólítottak fel.

Prosor a Twitteren németül azt írta:

„Ezek az idióták visszaélnek Németország szabadságával, és fenntartás nélkül Izrael és a zsidók megsemmisítésére szólítanak fel. Megtagadják a demokratikus értékeket [Németországban], és nemcsak minden lehetséges vörös vonalat átlépnek, hanem „beleköpnek abba a barna [fasiszta] kútba, amelyből isznak”.

Az antiszemita felvonulás két nagy muszlim lakossággal rendelkező berlini kerületben, Kreuzbergben és Neuköllnben bontakozott ki, és középpontjában a jeruzsálemi Templomhegy körül zajló jelenlegi vita állt. Palesztinok a Templomhegyen lévő al-Aksza mecsetben elbarikádozták magukat, megsértve a vallási létesítmény szabályait.

A democ nevű szervezet közzétett egy videót az antiszemita tüntetésről melyen a résztvevők „halál a zsidókra” és „halál Izraelre” jelszavakat skandálják, és „antiszemita jelszavakat kiabálnak és dicsőítik a terrorizmust”.

Ambassador Ron Prosor on Twitter: „Diese Schwachköpfe missbrauchen Deutschlands Freiheiten und rufen ohne Hemung zur Vernichtung Israels und der Juden auf.Sie missachten die demokratischen Werte in 🇩🇪 und überschreiten nicht nur jede mögliche rote Linie, sondern „spucken auch in den Brunnen, aus dem sie trinken.” https://t.co/3StGBLPM3q / Twitter”

Diese Schwachköpfe missbrauchen Deutschlands Freiheiten und rufen ohne Hemung zur Vernichtung Israels und der Juden auf.Sie missachten die demokratischen Werte in 🇩🇪 und überschreiten nicht nur jede mögliche rote Linie, sondern „spucken auch in den Brunnen, aus dem sie trinken.” https://t.co/3StGBLPM3q

Németországban a zsidógyűlölet leküzdésére létrehozott antiszemita biztosok rendszerét botrányok sújtották. A Simon Wiesenthal Központ lemondásra szólította fel a Schleswig-Holstein tartományi biztos Gerhard Urlichot, mivel állítólag Izrael-ellenes antiszemita prédikációkat tartott, miközben az észak-németországi protestáns egyház püspökeként szolgált. Egy hamburgi bíróság kimondta, hogy a délnyugat-németországi Baden-Württemberg tartomány megbízottja, Michael Blume antiszemitának nevezhető a német zsidók és Izrael egyik cionista hőse, Orde Wingate, az IDF egyik alapítója elleni támadásai miatt.

Martin Arieh Rudolph, a bajorországi Bamberg zsidó közösségének elnöke a múlt hónapban nyilvános levélben bírálta a baden-württembergi parlament zöldpárti frakcióvezetőjét, Andreas Schwarzot, valamint Blume-ot, amiért nem kezelik az iszlám indíttatású antiszemitizmust a tartományban. Rudolph ostorozta Blume-ot állítólagos alkalmatlansága miatt.

Dr. Blume esete az antiszemitizmussal

A német antiszemitizmus megbízottak intézménye állítólag a német zsidók védelmét szolgálja. A valóságban a megbízottak az állam mindenkori politikájának kiszolgálói.