Puszta kézzel legyűrte a palesztin terroristát, majd ellátta a sebesülteket

Az elmúlt hetekben számtalan merényletet követtek el arab terroristák zsidók ellen. A sokszor véres és halálos kimenetelű támadások között több olyan történet is akad, mely az izraeli lakosok hősiességét bizonyítja a gyűlölet és a gonoszság ellenében – írja a Zsido.com.

Erre példa a hétfő délelőtti késeléses terrortámadás is, melynek során egy arab merénylő támadt zsidó katonákra, közülük kettőt megsebesített. Beni Mesulám, az Ichud Hácálá mentőszervezet egyik önkéntese munkába tartott éppen, amikor észrevette, hogy a szemközti sávban hirtelen leállt a forgalom. Pillanatokkal később két földön fekvő embert pillantott meg, akik körül egyre többen gyülekeztek össze.

„Először nem értettem, hogy mi folyik ott, de néhány másodperc alatt felfogtam, hogy merénylet történt. Azonnal félreálltam a kocsimmal, felrántottam a kéziféket és futni kezdtem feléjük, miközben azt kiabáltam, hogy ’terrorista’.”

Beni nem tétovázott, ahogy azonosította a merénylőt, puszta kezével esett neki, legyűrte és lefogva tartotta, míg két másik ember a segítségére sietett és együtt sikerült lefegyverezniük a terroristát, nehogy a köréjük összegyűlt tömegben bárkinek bántódása eshessen.

„Ütöttük, rúgtuk és minden más eszközt felhasználtunk, hogy kiüssük. A terrorista határozott volt, láttuk a szemében a gonoszságot. Amikor már nem jelentett veszélyt a környezete számára, az egyik földön fekvő emberhez futottam, aki felsőtestén komoly sérüléseket szenvedett a késszúrásoktól. Elláttam őt, bekötöttem a sebeit és igyekeztem elállítani a vérzést. Segítséget hívtam és megbizonyosodtam arról, hogy úton van. Néhány perccel később más önkéntesek is a helyszínre érkeztek és átvették a sérült ellátását, én pedig a másik sebesülthöz mentem. Az ő sérülései nem voltak annyira súlyosak.

Hálás vagyok azért, hogy segíthettem semlegesíteni a terroristát és megmenteni egy ember életét.”

United Hatzalah EMT Captures Terrorist

United Hatzalah EMT describes how he captured the terrorist in Rishon L’zion and treated the wounded IDF soldiers. April 4, 2023 Source: United Hatzalah

Két izraeli katonát késelt meg egy palesztin terrorista

A 20 éves hebroni merénylőt letartóztatták.