Két izraeli katonát késelt meg egy palesztin terrorista

Két izraeli katona megsebesült kedden a közép-izraeli Rishon LeZion városához közeli Tzrifin kereszteződés közelében.

A terroristát letartóztatták. A rendőrség közölte, hogy egy 20 éves palesztin lakos, aki a ciszjordániai Hebron városában él.

A Magen David Adom (MDA) sürgősségi szolgálat közlése szerint „egy késeléses terrortámadás két áldozatáról kaptak bejelentést a Tzrifin kereszteződés közelében, Be’er Ya’akov felé”. A mentősök ellátták a sebesülteket, és a közeli kórházba szállították őket.

„Az egyik sebesült a járdán feküdt, a másik sebesült pedig mellette ült. Eszméletüknél voltak, és szúrt sebeket szenvedtek”

– mondta Moshe Galbstein, az egyik mentős, aki elsőként érkezett a helyszínre.

i24NEWS English on Twitter: „Perpetrator of stabbing attack in central Israel arrested who has yet to be identified, search underway for potential second assailant – @jregevi24news pic.twitter.com/Ss7pirOSTU / Twitter”

Perpetrator of stabbing attack in central Israel arrested who has yet to be identified, search underway for potential second assailant – @jregevi24news pic.twitter.com/Ss7pirOSTU

„Az MDA orvosai és a mentősök orvosi ellátást biztosítanak, és a Shamir kórházba (Assaf Harofeh) két sebesültet irányítanak, körülbelül 20 évesek, súlyos és könnyű állapotban, szúrt sebekkel”

– mondta az MDA szóvivője.

Vasárnap korábban három izraeli katona megsebesült egy autóval elkövetett merényletben a ciszjordániai Beit Omer falu közelében. A terroristát a palesztin biztonsági erők egyik tisztjeként azonosították.

Folytatódik az erőszak: három izraeli katonát gázolt el egy palesztin terrorista

Újabb gázolásos merénylet Júdea-Szamáriában.