Izraeli testvérpár a palesztin terror legújabb áldozatai

A Jordán-völgyben történt terrortámadásban meggyilkolt két lány Rina és Maia Dee néven azonosították. Édesanyjuk, Leah életéért továbbra is küzdenek az orvosok.

Az izraeli hatóságok közölték, hogy pénteken a Jordán-völgyben elkövetett lövöldözéses támadásban meggyilkolt nővérek a 15 és 20 éves Rina és Maia Dee voltak, akik Efratból származnak.

Az anyjuk, Leah életéért a jeruzsálemi Hadassah Ein Kerem kórházban küzdenek az orvosok. A kórház szombaton közölte, hogy a 48 éves áldozat állapota továbbra is válságos. Eszméletlen állapotban és lélegeztetőgépen van a kórház intenzív osztályán, miután sürgősségi műtéten esett át. A kórház hozzátette, hogy családja mellette van. A nyilvánosságot arra kérik, hogy imádkozzanak Leah felépüléséért.

A Dee család néhány éve alijázott Angliából Izraelbe.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök részvétét fejezte ki a Dee családnak:

„Izrael minden polgára nevében részvétemet fejezem ki a Jordán-völgyben elhunyt két csodálatos nővér családjának.

Ezekben a pillanatokban a család édesanyja az életéért küzd, és Izrael egész népével együtt imádkozom a biztonságáért, és mindannyian részvétünket és erőnket küldjük ennek a kedves családnak a nagy gyász pillanatában” – mondta.

Lord Tariq Ahmad wimbledoni brit külügyi és fejlesztési miniszter még pénteken szintén elítélte a terrortámadásokat.

„Elítélem a tegnapi támadásokat Ciszjordániában, ahol két brit-izraeli állampolgár meghalt és egy másik megsebesült, valamint Tel-Avivban, ahol egy olasz állampolgár meghalt, és brit állampolgárok megsebesültek. Gondolataim és imáim az érintettekkel vannak” – üzente.

Pészah alatt megtámadták Izraelt

Rakéták Libanonból, terrortámadás Júdea-Szamáriában és Tel-Avivban. Izrael ellenségei az ünnep alatt támadták meg a zsidó államot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.