Netanjahu elmondta a Moszad-ügynököknek, hogy mi a legfontosabb küldetésük

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök megismételte annak fontosságát, hogy Izrael megakadályozza Irán atomfegyverhez jutását, és ezt kifejtette a Moszad tagjainak is.

„Ha nem akadályozzuk meg, hogy Irán atomfegyverhez jusson, akkor egy másik valóságba kerülünk, ahol az egész világot túszul ejti egy olyan fél, amelyik arra törekszik, hogy elpusztítson minket, és ezért ez a mi végső küldetésünk”

– mondta Netanjahu.

„Azt akarom mondani az ellenségeinknek, hogy ne tévesszenek meg minket: semmilyen belső vita nem fog megakadályozni bennünket abban, hogy közösen tegyük meg, amit meg kell tennünk, hogy megvédjük országunkat” – folytatta a miniszterelnök.

A miniszterelnök a Moszad-ügynökök éves kitüntetése alkalmából tartott ünnepségén mondott beszédet.

David Barnea, a Moszad vezetője elmondta, hogy a kitüntetettek a „reflektorfénytől távol” végrehajtott fontos küldetések „élharcosai”.

„Az erő és az elme egyesítésével, türelemmel és toleranciával, végtelen elkötelezettséggel az ellenséggel szemben, akik egy pillanatra sem szűnnek meg cselekedni, hogy kárt okozzanak népünknek, az ellenséggel szemben, akik egzisztenciális fenyegetést jelenthetnek országunkra, velük szemben, önök azok, akik egy víziót valósággá tettek” – mondta Barnea.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A Nagy Testvér figyel – Izrael az amerikai hírszerzés célkeresztjében

Washington megüzente Jeruzsálemnek, hogy nem akar váratlan meglepetéseket és szövetségese minden lépéséről tudni kíván.