Cionisták meggyilkolásával viccelődött a brit diákszövetség leváltott elnöke

A brit National Union of Students (NUS) korábbi elnöke, Shaima Dallali izraeliek megölésével viccelődött – számolt be róla JC.

„Nem akarok cionistát az útlevelem közelébe, valószínűleg megölöm őt”

– írta Dallai az izraeli határőrökre utalva.

Dallalit 2022 októberében távolították el a pozíciójából, egy hónapokig tartó, az antiszemitizmusával kapcsolatos vizsgálat eredményeképp.

Dallali később bocsánatot kért, miután felhívták a figyelmét egy korábbi tweetjére, amelyben arról az iszlám énekről írt, amely „Mohamed hadseregét” szólította fel a zsidók megtámadására.

Miután a cionisták megöléséről szóló megjegyzése nyilvánosságra került, Dallali ügyvédei azt állították, hogy a kijelentése „nyilvánvalóan távolról sem volt komoly”.

Brutális összegeket emészt fel a brit zsinagógák és zsidó iskolák védelme

Szerencsére a Rishi Sunak vezette brit kormány elkötelezett a zsidó közösségek megvédése mellett.

A JC arról is beszámolt, hogy egy Facebook-kommentjében Dallali arról értekezett, hogy „nem mehetünk a megszállt Palesztinába… Még mindig nem szabad, mert az izraeli hatóságoknak le kell pecsételniük az útleveledet, és ez olyan, mintha elismernéd Izraelt…”.

Dallali utalt egy radikális iszlamista prédikátorra is, bizonyos Juszuf al-Karadavira, aki még 2009-ben úgy nyilatkozott az al-Jazeerának, hogy „le akarja lőni Allah ellenségeit, a zsidókat”, és kérte „[Allahot], hogy ölje meg őket, az utolsóig”.

A JC szerint Dallai kommentjeiben az iszlamista szónokot „a muszlim közösség egészének erkölcsi iránytűjének” nevezte.

Ügyvédei válaszul azt nyilatkozták, hogy ügyfelük „nem minden, al-Karadavi által képviselt nézetet támogat”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Egy ISIS-feleség bizarr média körútja

Megtévesztett áldozat, vagy hideg szívű terror-feleség? Még mindig tart a vita a brit sajtóban Shamima Begum ügyével kapcsolatosan.