Két telep története: ha terroristák építkeznek rendben, ha zsidók akkor probléma

Egy falu a muszlim terroristáknak vs. egy falu az izraeli zsidóknak.

„Új település épül Izraelben. Az építészeti vázlatok olyan luxus társasházakat mutatnak, amelyek Miamiban vagy Santa Monicában is megállnák a helyüket, erkélyes kilátással, pálmafákkal és elegáns, modern belső terekkel, beleértve a kandallót, a beltéri medencét és a kertet hintaággyal. Csak egy bökkenő van: ahhoz, hogy itt lakhass, terroristának kell lenned” – kezdi Daniel Greenfield, amerikai oknyomozó újságíró a JNS oldalán.

A szerző leírja, hogy a palesztin program amely fizet a zsidókat gyilkoló terroristáknak most szintet lépett: egy olyan luxusfalut építtett a Palesztin Hatóság ami a következő, egyedi lakhatási feltételekkel rendelkezik:

ahhoz, hogy valaki ide költözhessen legalább öt évet izraeli börtönben kell tölteni.

Greenfield megjegyezi, hogy a terrorista falu a tervek szerint az izraeli Ofra falu közelében épülne fel, amely számos terrortámadást szenvedett el, többek között egy terhes nő lelövését, amelynek következtében meghalt a gyermeke.

A szerző lejegyzi, hogy a terrortelepülést nemcsak a PFSZ Palesztin Hatósága támogatja, hanem olyan regionális csoportok is, mint az Arab Fejlesztési Alap és az Iszlám Fejlesztési Bank, amelyeknek tagjai a régió nagy arab és muszlim országainak többségét tömörítik.

„A Szaúd-Arábiában működő Iszlám Fejlesztési Bank régóta az iszlám terrorizmus egyik finanszírozója. Különösen Izraelben. Múlt héten Uzra Zeya, Biden diplomatája találkozott az Iszlám Együttműködési Szervezet tagjaival, hogy megvitassák az „Iszlám Fejlesztési Bankkal való partnerséget”. Nem tettek említést a terrortelepüléséről” – írja Greenfield.

„Azonban egy csúnya, nem diplomatikus eszkalációban a Biden-kormányzat behívta az izraeli nagykövetet, hogy szidalmazza őt egy apartheid törvény megszüntetése miatt, amely megtiltja a zsidóknak, hogy visszatérjenek otthonaikba olyan falvakban, mint Homes. Biden külügyminisztériumi szóvivője „provokatívnak és kontraproduktívnak” minősítette annak lehetőségét, hogy zsidók ismét olyan helyeken éljenek, mint Homes.

Egy olyan terrorfalu, ahol csak terroristák lakhatnak, és amelynek vezetőségében a Hamász és a PFLP vezető terroristáinak családtagjai vannak, nem „provokatív” és nem is „kontraproduktív”, de az, hogy a zsidók visszatérnek saját elpusztított falujuk romjaira, veszélyesen provokatív”

– írja a szerző.

Tatár György: Izraelben nem két etnikum nem fér meg egymással, hanem két kulturális-vallási civilizáció

Az ismert filozófus a Jelennek adott interjúban elmondta, hogy a Nyugat semelyik másik konfliktusban nem hozakodik elő a két állami megoldással, mert akkor bármilyen területet fel lehetne osztani, többek között akár Erdélyt is. 

„A szaúdiak által a muszlim terroristáknak finanszírozott luxuslakásokkal ellentétben a Homesben megmaradt zsidók rögtönzött sátrakban élnek. Semmiféle állandó otthont nem építhetnek. Gyakorlatilag még éjszakára sem maradhatnak ott, és a helyi és külföldi baloldaliak nyomására folyamatosan kirúgják őket. Mégis folyton visszatérnek” – írja Greenfield.

A cikk felidézi, hogy 2005 augusztusában Ehud Olmert izraeli miniszterelnök kiutasította a Szamáriában található izraeli Homes faluból a 70 zsidó családot.

A szerző megjegyzi, hogy a Bush-kormányzattal összehangolt „kivonulás” során zsidó lakosok ezreit tisztították meg etnikailag, lerombolták otthonaikat és ledózerolták zsinagógáikat, abban a reményben, hogy a béke új korszaka kezdődik, amikor a PLO-nak és a Hamásznak több terület áll majd rendelkezésére. Ehelyett a Hamász és a PLO arra használta fel újonnan szerzett előnyeit, hogy új terrorhullámot indítson el.

Az egyik homesi lakos, aki nem adta fel, Limor Son Har-Melech volt. Limor hét hónapos terhes volt, amikor a PLO terroristái tüzet nyitottak rá és férjére, Shalomra. Az autójuk felborult. Shalom azonnal meghalt. A 24 éves anya súlyosan megsérült, de túlélte. Ahogy a lánya is, aki koraszülöttként, sürgősségi császármetszéssel jött világra.

Limornak ma már 10 gyermeke van, és beválasztották a Knesszetbe. Tizennyolc évvel azután, hogy elűzték otthonából elfogadták azt a törvényjavaslatot, amelyet ő támogatott, hogy visszavonják a zsidók Homeshbe való visszatérési tilalmát. Ezt a törvényjavaslatot a Biden-kormány elítélte.

Limor Son Har-Melech

„Az amerikai Külügyminisztérium, amely nem hívta be a PLO nagykövetét az idei számos terrortámadás miatt, amelyek során egy amerikai, a connecticuti Elan Ganeles meghalt, egy másik pedig megsebesült, Daniel Stern, egy tengerészgyalogos veterán, akinek annak ellenére, hogy fejlövést kapott, sikerült leküzdenie támadóját és biztonságba helyeznie családját, behívta az izraeli nagykövetet, hogy szidalmazza őt Homes miatt” – írja Greenfield.

A szerző megjegyzi, hogy Biden külügyminisztériuma azt állítja, hogy a zsidók Homesben való életének engedélyezése „egyértelmű ellentmondást jelent az izraeli kormány által az Egyesült Államoknak tett vállalásokkal”, miszerint „a helyzet stabilizálása és a súrlódások csökkentése érdekében” végleg kiűzik a zsidókat otthonaikból és egész falvakat pusztítanak el”.

„Tizennyolc évvel később hol van a stabilitás vagy a súrlódások hiánya? Hol vannak azok a biztosítékok, amelyeket a Clinton-kormányzat adott Izrael államnak, hogy a PLO-nak autonómiát adva véget vet a terrorizmusnak?

Harminc évvel ezelőtt Bill Clinton azt állította, hogy a PLO elfogadta „Izrael jogát a békés és biztonságos létezéshez”, és kötelezettséget vállalt arra, hogy „lemond a terrorizmusról”.

A PLO elképzelése a terrorizmusról való lemondásról az, hogy évente több százmillió dollárt költ a terrorizmus finanszírozására a Pay-to-Slay-en (vérdíj rendszeren) keresztül: beleértve egy falu építését csak a terroristák számára. És a Biden-kormányzat nem csak a kötelezettségvállalásait, hanem az amerikai törvényeket is megszegte azzal, hogy továbbra is finanszírozza a terroristákat, miközben a legcsekélyebb kifogást sem emelt a terrorfalu ellen” – jelenti ki Greenfield.

A cikk ugyanis rámutat, hogy Taylor Force, egy Izraelben tanuló afgán háborús veterán meggyilkolása után a Kongresszus elfogadta a Taylor Force törvényt, amely megtiltotta a terroristáknak nyújtott további külföldi támogatásokat. A szerző szerint a Biden-kormányzat megsértette a Taylor Force-törvényt azzal, hogy több mint 1 milliárd dollárt küldött a terroristák által megszállt területekre.

„A „két település története” jól mutatja a Biden-kormányzat elfogultságát és kettős mércéjét.

Ha választani kellett volna egy terrorista és egy zsidó település között, a Biden-kormányzat úgy döntött, hogy elítéli a zsidó települést, miközben továbbra is finanszírozza a terroristákat. A politikusok és a média felháborodik Homes miatt, de gondosan elkerülik, hogy a dzsihádista faluról beszéljenek”

– zárja Daniel Greenfield.

Izrael 1967-ben, a hatnapos háborúban foglalta vissza Júdea-Szamáriát (Ciszjordánia) Jordániától, mely 1948 óta tartotta megszállás alatt. A Pest megyénél is kisebb területen jelenleg körülbelül 2,2 millió arab, és közel 700 ezer zsidó él. Az övezetet 1995-ben az Oslo-i rendezési megállapodások keretében három zónára osztották: az A zónát teljes egészében a Palesztin Hatóság ellenőrzi, a B zóna közös izraeli-palesztin fegyveres és palesztin polgári ellenőrzés alatt áll, a C zónát pedig teljeskörűen Izrael igazgatja. A zsidó települések a kizárólagos izraeli ellenőrzés alatt álló C zónában találhatók.

Visszatérhetnek a 2005-ben kitelepített zsidók Szamáriába

Az erről szóló tövényt megszavazta több, az ellenzékhez tartozó jobboldali képviselő is.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.