Transznemű személy rendezett vérengzést egy amerikai iskolában

A nashville-i rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy a 28 éves illető, aki a Covenant Schoolban hat embert, köztük három gyereket lelőtt, transzneműként azonosította magát, és részletes kiáltványa volt a keresztény akadémia megtámadásáról.

A tisztviselők szerint Audrey Hale, egy korábbi diák, hétfő reggel az épület oldalán lévő ajtón keresztül lövöldözve jutott be az iskolába.

A házban tartózkodva Hale megölte a 9 éves Evelyn Dieckhaus-t, Hallie Scruggs-ot és William Kinney-t, valamint Mike Hill gondnokot és Cynthia Peak helyettesítő tanárt, mindketten 61 évesek, és a 60 éves Katherine Koonce iskolaigazgatót.

A lövöldözést követően Hale-t megölték, amikor 10:27-re, tizennégy perccel a riasztás után a második emeleten találkoztak a rendőrökkel.

A rendőrség megerősítette, hogy a lövöldöző a 28 éves Audrey Hale volt, aki transzneműként azonosította magát.

A rendőrség szerint Hale legalább két támadófegyverrel és egy kézifegyverrel volt felszerelve, és a nashville-i családi házának átkutatása során a rendőrök részletes térképeket és egy kiáltványt találtak a támadásról.

„Van egy kiáltványunk, van néhány írásunk, amelyeket átnézünk, és amelyek erre a napra vonatkoznak”

– mondta John Drake, Nashville fővárosi rendőrfőnöke a felfedezéssel kapcsolatban.

Hozzátette, hogy

Hale „több kárt akart okozni, mint amennyit valójában tett”,

és hogy terveket készített egy másik iskola megtámadására a környéken, de visszalépett tőlük, mert az iskola túl biztonságos volt.

BREAKING: What we know about Nashville school shooter Audrey Hale

The suspect, identified by police as Audrey Hale, 28, had a detailed map of Covenant School and allegedly shot through the door to gain entry to the school, police said. Full story: https://abc7chicago.com/nashville-school-shooting-covenant-christian-female-shooter/13027564/

Arra a kérdésre, hogy Hale identitása szerepet játszhatott-e az indítékban, Drake azt mondta, hogy

a hatóságok „úgy vélik, hogy transzneműként azonosítja magát, de még mindig a kezdeti vizsgálatnál tartunk mindezzel kapcsolatban, és hogy ez valóban szerepet játszott-e ebben az incidensben”.

Az online profilokban Hale jelezte, hogy hímnemű névmást használ, és az Aiden névre is hallgatott.

Nem világos, hogy Hale férfiként vagy nőként azonosította-e magát a gyilkosság idején.

Hale a kis keresztény magániskola végzős diákja volt, amely az iskola honlapja szerint mintegy 200 diákot oktat óvodás kortól a 6. osztályig.

Az iskola tantervének középpontjában a bibliai teológia áll, ahol a diákok a szokásos oktatási kurzusok mellett a Bibliáról is vesznek órákat.

„Úgy tűnik, némileg neheztelt amiatt, hogy ebbe az iskolába kellett járnia”

– mondta Drake az NBC News Lester Holtnak hétfő este.

Drake azt is elmondta, hogy Hale válogatás nélkül választotta ki, hogy kit vett célba, miután belépett az iskolába: egy zárt ajtón keresztül lőtt.

„Véletlenszerű diákokat vett célba az iskolában. … Bárkivel is került kapcsolatba, lövöldözött”

– mondta Drake.

Bill Campbell volt igazgató azt mondta, hogy „emlékszem rá, mint egykori diákra”, és hogy 2005-ben harmadikosként, 2006-ban pedig negyedikes diákként volt feljegyzése Hale-ről az iskolában, de azt mondta, hogy ezután nem szerepel az évkönyvekben, és úgy gondolta, hogy átmehetett másik iskolába.

A rendőrség közölte, hogy Hale-nek nem volt rendőrségi priusza, és nem volt nyilvántartva mentális problémákkal, és hogy kapcsolatban állnak a gyanúsított édesapjával, és azt tervezik, hogy a következő napokban közzéteszik a lövöldözésről készült videót.

A rendőrség képeket is közzétett a Hale által használt fegyverekről, két támadó puskáról és egy maroklőfegyverről.

A Covenant Schoolt 2001-ben alapították a Covenant Presbiteriánus Egyház szolgálataként, és az éves tandíj a háromnapos óvodások számára 7250 dollár és az óvodától a hatodik osztályig 16 500 dollár között mozog.

Megint ámokfutó gyilkolt Amerikában

Legalább hárman életüket vesztették, öten pedig megsérültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott hétfőn este a Michigani Egyetemen.