Netanjahu fia szerint az Egyesült Államok finanszírozza az izraeli tüntetéseket

A miniszterelnök fia megosztotta a Breitbart egy cikkét, amelyben azt állítják, hogy az USA finanszírozza a Netanjahu megbuktatását célzó tüntetéseket – számolt be róla The Jerusalem Post.

Az amerikai külügyminisztérium finanszírozza az Izraelben zajló kormány- és igazságügyi reformellenes tüntetéseket – írta Jair Netanjahu pénteken.

A miniszterelnök fia által megosztott egyik tweetben azt sugallta, hogy az amerikaiak állnak az Izraelben zajló igazságügyi reform elleni tüntetések mögött. A tweet szerint mindez azért történt, hogy nyomást gyakoroljanak a miniszterelnökre.

„Az amerikai külügyminisztérium áll az Izraelben zajló tüntetések mögött, amelyek célja Netanjahu megbuktatása, nyilvánvalóan azért, hogy megállapodást kössön az irániakkal. Van ebben az országban Sin Bét [izraeli elhárítás – szerk.]?”

– tette fel a kérdést Jair.

Hogyan lett az amerikai nagykövet Izrael „fő gyújtogatója”?

Biden és nagykövete azzal vannak elfoglalva, hogy olajat öntsenek a tűzre Netanjahu hátsó udvarában – olvasható a Tablet magazinban.

Ezután egy újabb tweetet osztott meg felhívva a figyelmet Mark Levin egyik tweetjére, és a Breitbart hírportál csatolt cikkére, amely azt állította, hogy az amerikai külügyminisztérium megpróbálja megbuktatni Netanjahu kormányát „valószínűleg Irán nevében”.

Ezt egy azóta törölt tweet követte, amelyben azt írta, hogy a Breitbart cikke „őrült leleplezés Mark Levintől, egy Amerikában széles körben nézett televíziós műsor műsorvezetőjétől és az Egyesült Államok nyugalmazott helyettes igazságügyi miniszterétől”.

Valójában azonban Mark Levin a Fox News egyik talkshow-jának házigazdája, amely az Egyesült Államokban a nézettségi listák alján kullog, és nem helyettes igazságügyi miniszter volt, hanem a Reagan-kormányban a 80-as években az igazságügyi miniszter kabinetfőnöke.

Jair Netanjahu szerint fasiszta módszereket alkalmaznak a baloldali tüntetők

A miniszterelnök fia szerint az izraeli baloldal ugyanazokat a módszereket alkalmazza, mint Mussolini feketeingesei.