Palesztinok barikádozták el magukat az al-Akszában

Az izraeli rendőrség eltávolította az al-Aksza mecsetben elbarikádozott palesztinokat szombat este, miután olyan információkat kapott, hogy a bent lévők közül néhányan erőszakos zavargásokat terveznek a vasárnap reggel a Templom-hegyre látogató zsidók ellen – írja a The Jerusalem Post.

Az akció során legalább két palesztint letartóztattak a helyszínen.

A palesztin beszámolók szerint a komplexumba belépni próbáló palesztinokat az akció alatt megakadályozták a Templom-hegyre való bejutásban. Néhány kapunál készült felvételen palesztinok dulakodtak a kapukat elzáró izraeli erőkkel.

A rendőrség szerint a palesztinok éjszakai tartózkodása a mecsetben ellentétes a helyért felelős Waqf-fal kötött megállapodásokkal, hozzátéve, hogy a Templomhegyen kívüli mecseteket készítettek elő azok számára, akik éjszakára is maradni akartak. A rendőrség megpróbálta rávenni a bent elbarikádozottakat, hogy önszántukból távozzanak, de a legtöbben nem voltak hajlandóak erre.

A palesztinok eltávolítása során nem történt semmilyen incidens vagy erőszakos cselekmény.

Ember! Most jövök a Templom-hegyről!

Alig lépett hivatalba Netanjahu új vallásos-cionista kormánya, máris valótlanságokat állítanak egyik miniszteréről a nemzetközi és hazai sajtó egyes szereplői.