Terroristákat éltettek, de nyugalomban telt az első péntekje a Ramadánnak

Tízezrek gyűltek össze imádkozni a ramadán első péntekén a Templom-hegyen.

Mintegy 100 000 muszlim hívő érkezett az al-Aksza mecsethez és a Templom-hegyre a ramadán hónap első péntek délutáni imájára, miközben több ezer rendőri erősítés működött a környéken a béke fenntartása érdekében.

Az imák erőszakos cselekmények vagy zavargások nélkül zajlottak le.

A péntek reggeli hajnali (Fajr) ima után az al-Aksza mecsetet az Oroszlánkapun keresztül elhagyó hívőket filmre vették, amint azt skandálták, hogy „Mohammad Deif emberei vagyunk”, ami egy gyakori skandálás, amely Mohammad Deifre, a Hamász katonai parancsnokára utal és annak támogatását fejezi ki.

A péntek délutáni ima után fiatal férfiak egy kis csoportja azt skandálta: „Kardot a kard ellen. Mohammad Deif emberei vagyunk!” a Templomhegyen, és egy transzparenst tartottak a kezükben, amely a palesztin terrorista csoportok támogatását fejezte ki.

A péntek reggeli helyzetértékelést követően Kobi Shabtai rendőrfőnök hangsúlyozta, hogy:

„ez az időszak érzékeny és összetett, és mi, a rendőrség végsőkig feszültek vagyunk, hogy megfeleljünk a feladatoknak és kihívásoknak az egész országban és Jeruzsálemben”.

(The Jerusalem Post)

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A palesztinok körében komoly igény mutatkozik egy újabb intifádára

A Júdeában, Szamáriában és a Gázai övezetben élő arabok többsége támogatja az izraeliek elleni terrortámadásokat – derül ki egy friss felmérésből.