Izraeli ellenzéki politikus: Netanjahu jelenti a legnagyobb fenyegetést Izraelre

A Jiszráél Bejtenu elnöke, Avigdor Liberman keményen nekiment Netanjahunak, amikor egy interjú során azt állította, hogy Netanjahu rosszabb, mint Irán és a terrorszervezetek.

„Én tüntetésekre járok, a képviselőink országszerte tüntetésekre járnak. Jövő héten több tüntetésen is ott leszek. De nem ez a kérdés, a piromániás Jariv Levin és mások, nem Netanjahu vezetik ezt az őrült törvényhozást.

Amikor kompromisszumról beszélünk, annak tartalmaznia kell a harediek sorozását, az alkotmányt és az alkotmánybíróságot”

– mondta Liberman.

„Úgy gondolom, hogy a helyzet súlyos” – tette hozzá – „Átolvastam azokat a dolgokat, amelyeket azok mondtak, akik Netanjahuval dolgoztak. Az összes magas rangú tisztviselő, a biztonságiaktól a pénzügyiekig.

Ha elolvasod, amit mondanak, az egyetlen következtetés az, hogy a legnagyobb veszélyt Izraelre nem Irán, nem a Hezbollah, nem a Hamász jelenti, hanem Benjamin Netanjahu”

– jegyezte meg Liberman.

Kiborult a bili

Ez nem a demokráciáért való aggódás, hanem puccs-kísérlet a demokratikusan megválasztott kormány ellen, a megfélemlítés eszközeivel. Vélemény.