Belehalt sérüléseibe a tel-avivi terrortámadás áldozata

Belehalt sérüléseibe a tel-avivi Dizengoff terrortámadás áldozata – jelentette hétfő délután a tel-avivi Ichilov kórház.

Március 9-én csütörtökön egy Hamász terrorista megsebesített 3 fiatal fiatalt a belvárosi Dizengoff utcában található egyik kávézó vendégei közül.

Legutóbb tavaly áprilisban volt ezen a környéken terrortámadás. Akkor a palesztin lövöldöző két embert megölt, tízet pedig megsebesített, majd több órás üldözés után a város másik részén agyonlőtték.

„Reménykedtünk és imádkoztunk. De sajnos Or Eshkar, aki a tel-avivi terrortámadásban megsérült, belehalt sérüléseibe”

– mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök közleményében. „Ez szívszorító. Részvétemet fejezem ki családjának és barátainak. Legyen áldás az emléke”.

Isaac Herzog izraeli elnök a Twitteren írt: „Megszakad a szívem Or Eshkar halála miatt, aki halálosan megsebesült a Dizengoffban elkövetett terrortámadásban. Néhány napja beszéltem ezzel a bátor édesanyával, és Izrael egész népével együtt imádkoztam a felépüléséért. Részvétemet fejezem ki családjának, élettársának és szeretteinek ezekben a nehéz időkben. Legyen áldás az emléke.”

(The Jerusalem Post)

Gyász: belehalt sérüléseibe a pénteki terrortámadásban megsérült izraeli kisfiú

A nyolcéves fiú öccse egy nappal korábban veszítette életét, amikor egy palesztin terrorista elgázolta őket Jeruzsálemben.