Gyász: belehalt sérüléseibe a pénteki terrortámadásban megsérült izraeli kisfiú

Áser Menahem Paley halálával háromra emelkedett a terrortámadás áldozatainak száma.

Egy nyolcéves fiú, aki pénteken a kelet-jeruzsálemi Ramot városrész közelében elkövetett autós merényletben súlyosan megsérült, szombaton belehalt sérüléseibe, így a támadás áldozatainak száma háromra emelkedett – közölték egészségügyi tisztviselők.

Áser Menahem Paley, a szintén a támadásban meghalt hatéves Yaakov Yisrael Paley idősebb testvére a Shaare Zedek Orvosi Központban halt meg – közölte a kórház közleményében.

A hatéves Jaakovot péntek délután, még a sábát kezdete előtt gyorsan eltemették, a zsidó törvényeknek megfelelően.

A megölt gyerekek testvére, a 10 éves Moshie könnyebben megsérült a támadásban, és a hétvégén engedték ki a Hadassza Orvosi Központból. A fiúk 42 éves apja továbbra is kórházban van, közepesen súlyos állapotban.

A támadás harmadik halálos áldozata Alter Slomó Lederman, egy 20 éves jesiva-hallgató volt, aki két hónapja házasodott. Ő és felesége a szülei házába tartottak sábátra. Ledermant kritikus állapotban szállították a Shaare Zedek Orvosi Központba, ahol belehalt sérüléseibe.

Áser és Lederman temetését szombat este tartották Jeruzsálemben.

A támadót a 31 éves kelet-jeruzsálemi palesztinként azonosították. Szemtanúk szerint a terrorista a buszmegállóban várakozó izraeliek csoportjába hajtott bele.

A rendőrség terrortámadásnak minősítette az esetet.

Felgyorsítanák a fegyvertartási engedélyek kiadását Izraelben

A nemzetbiztonsági miniszter szerint a palesztin terroristák miatt van erre szükség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.