Amerikai veterán a tegnapi terrortámadásban fejbelőtt családapa

David Stern, a 44 éves egykori amerikai tengerészgyalogos és jelenleg önvédelmi oktató épp egy Tóra-tanulásra tartott, amikor lelőtték.

Az izraeli katonai cenzor vasárnap este engedélyezte közzétételre a Szamariában délután elkövetett terrorista lövöldözés két áldozatának személyazonosságát.

Az áldozatok, mindketten amerikai-izraeli kettős állampolgárok, a 44 éves David Stern és felesége, a 37 éves Rachel Stern, a támadás helyszínétől, Huvarától északra fekvő Itamar város lakói.

David Sternt vasárnap délután lőtték fejbe, amikor egy arab terrorista megközelítette az autóját, és közvetlen közelről tüzet nyitott egy Carlo típusú géppisztollyal.

A lövedék súrolta Stern koponyáját, és a karjába fúródott.

Miután súlyos állapotban evakuálták a Petach Tikva-i Beilinson Orvosi Központba, a kórházi tisztviselők szerint Stern állapota javul, jelenleg nincs életveszélyben.

Rachel Sternt a lövöldözés után sokkal kezelték, míg a házaspár gyermekei, akik a támadás idején az autóban tartózkodtak, nem sérültek meg.

A támadás során Stern képes volt viszonozni a tüzet – még azután is, hogy fejbe lőtték -, megsebesítve a terroristát, aki eldobta a fegyverét és elmenekült.

„Imádkozom a Huvarában elkövetett támadásban megsérült hősért, aki semlegesíteni tudta a terroristát”

– mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök. „Támogatásomat küldöm a térségben tevékenykedő biztonsági erőknek. Megismétlem: bárki, aki megpróbál ártani Izrael polgárainak, meg fogja fizetni az árát”.”

Újabb terrortámadás: zsidó család volt a célpont, az édesapát fejbelőtték

A gyermekei szeme láttára fejbelőtt férfinek még volt annyi lélekjelenléte, hogy visszonozza a tüzet és megsebesítse a terroristát.