Újabb terrortámadás: zsidó család volt a célpont, az édesapát fejbelőtték

Egy izraeli férfi súlyosan megsebesült egy terrorista lövöldözésben Huvarában, a múlt havi halálos támadás helyszínének közelében.

Terrorista lövöldözést jelentettek a szamariai Huvara arab település közelében vasárnap délután, a múlt hónapban elkövetett terrorista lövöldözés helyszínén.

A támadásban két ember megsebesült, az első jelentések szerint az áldozatok egy férj és egy feleség, mindketten a 30-as éveikben járnak. A házaspár gyermekei nem sérültek meg a támadásban.

Szemtanúk szerint a terrorista egyszerűen odasétált a család járművéhez, és közvetlen közelről tüzet nyitott egy Carlo típusú géppisztollyal, majd elmenekült a helyszínről, útközben pedig eldobta a fegyverét.

Tzvi Sukkot, a Vallásos Cionista Párt képviselője szerint az áldozatnak, aki az ismerőse, sikerült viszonoznia a tüzet, annak ellenére, hogy fejlövést kapott, és megsebesítette a terroristát.

A helyszínre a United Hatzalah, a Magen David Adom és az IDF orvosi csapata küldött elsősegélynyújtókat, akik ellátták az áldozatokat, mielőtt mentőautóval kórházba szállították őket. A fejbelőtt férfinek azóta javul az állapota és már nincsen közvetlen életveszélyben.

Az izraeli biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak a terrorista után, és nem sokkal a támadás után megtalálták.

Az IDF katonái tüzet nyitottak a terroristára, semlegesítve őt.

A támadás kevesebb mint egy hónappal a február 26-án Huvarában elkövetett hasonló támadás után történt, amelyben két Har Bracha-i testvér, Hallel Janiv és Jagel Janiv halt meg.

Izrael 1967-ben, a hatnapos háborúban foglalta vissza Júdea-Szamáriát (Ciszjordánia) Jordániától, mely 1948 óta tartotta megszállás alatt. A Pest megyénél is kisebb területen jelenleg körülbelül 2,2 millió arab, és közel 700 ezer zsidó él. Az övezetet 1995-ben az Oslo-i rendezési megállapodások keretében három zónára osztották: az A zónát teljes egészében a Palesztin Hatóság ellenőrzi, a B zóna közös izraeli-palesztin fegyveres és palesztin polgári ellenőrzés alatt áll, a C zónát pedig teljeskörűen Izrael igazgatja. A zsidó települések a kizárólagos izraeli ellenőrzés alatt álló C zónában találhatók.

Dilettáns diplomaták téblábolása az ígéret földjén

Izrael szerencsétlenségére a közel-keleti ügyekhez „értő” nyugati diplomatákból sosincs hiány. Vélemény.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.