15 millió eurós vérdíjat tűzött ki a Wagner egy olasz miniszterre

Egy olasz minisztert figyelmeztettek, hogy Oroszország 15 millió eurós vérdíjat tűzött ki a fejére.

A Wagner-csoport állítólag vérdíjat tűzött ki az olasz védelmi miniszterre, aki a héten arra figyelmeztetett, hogy a zsoldosszervezet a migránsokat egyfajta hibrid hadviselésre használja Olaszország ellen.

Az olasz hírszerző szolgálatok körülbelül 10 nappal ezelőtt fedezték fel a Guido Crosettóra kitűzött vérdíj létezését – írja az Il Foglio napilap.

Crosetto a hét elején azzal vádolta a Líbiában állomásozó Wagner zsoldosokat, hogy arra bátorítják a migránsokat és menekülteket, hogy Olaszország felé vegyék az irányt, hogy destabilizálják az országot, és megbüntessék azt az Ukrajnának nyújtott támogatásáért.

A miniszter meggyilkolására adott megbízást a Wagner-csoport szerbiai vagy észtországi sejtjei hajthatták végre – állította az olasz napilap.

Januárban Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke, aki jelenleg a Kreml Biztonsági Tanácsának alelnöke, „ritka bolondnak” nevezte Crosettót, miután a védelmi miniszter arról beszélt, hogy Ukrajnának meg kell kapnia az orosz agresszióval szembeni ellenálláshoz szükséges fegyvereket.

Olaszországot az invázió óta rengeteg szidalmazás érte Oroszország részéről, többek között Szergej Razov, Oroszország római nagykövete és Szergej Lavrov külügyminiszter részéről.

Az idén eddig óriási mértékben megugrott az olasz partokat elérő migránsok száma. Több mint 20 ezren érkeztek, ami háromszorosa a tavalyi év azonos időszakában érkezettek számának.

„Azt hiszem, ma már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az afrikai partokról induló migrációs jelenség exponenciális növekedése nem elhanyagolható mértékben része egy egyértelmű hibrid hadviselési stratégiának is, amelyet a Wagner-hadosztály valósít meg, felhasználva jelentős súlyát egyes afrikai országokban” – mondta Crosetto.

Fotó: The Telegraph

Megszólalt egy korábbi Wagner-zsoldos: Ez a hadsereg olyan, mint egy szekta

Az orosz „magánhadsereg” egyik korábbi tagja mesélt milyen egy olyan csoportban harcolni melynek mottója: A halál az üzletünk, és jól megy az üzlet.