Odaszúrt Trumpnak a népszerű floridai kormányzó

Ron DeSantis visszavágott az őt folyamatosan támadó egykori elnöknek.

Bár hivatalosan még nem szállt be a 2024-es republikánus elnökjelöltségért folyó versenybe, DeSantisról erősen rebesgetik, hogy hamarosan elindítja kampányát. DeSantis a párt egyik feltörekvő csillagának számít, amióta 2019-ben Florida kormányzója lett.

A kormányzó a napokban interjút adott a Fox News műsorvezetőjének, Brian Kilmeade-nek, aki megkérdezte tőle, hogy aggódik-e a versenybe való belépés és Trump támadásai miatt. Kilmeade megjegyezte, hogy a volt elnök a közelmúltban „Paul Ryan és Jeb Bush típusú republikánusnak” nevezte a floridai kormányzót.

DeSantis azt válaszolta, hogy politikai eredményei felülmúlják a Trump által ráaggatott beceneveket.

„Ha az embernek vannak eredményei, akkor az emberek nevezhetnek [bárminek], de ez akkor sem fogja felülmúlni az elért eredményeket”

– mondta DeSantis.

„Elképesztő eredmények értünk el, a legjobb még hátravan, a következő hónapokban még sokkal többet fogunk tenni, és az emberek erre figyelnek.”

„Engem az eredményeim határoznak meg, az határoz meg, hogy én vezetem ezt az államot, az határoz meg, hogy ez az állam az első számú célpontja azoknak az amerikaiaknak, akik jobb életet akarnak maguknak”

– tette hozzá.

Mekkora esélye lehet Nikki Haley-nek az elnökjelöltség megszerzésére?

Mindenki DeSantis vs Trump párbajra készül, vajon labdába rúghat-e mellettük Haley?