A Pentagon közzétette a fekete-tengeri drón incidensről készült videót

Pentagon csütörtökön nyilvánosságra hozott egy titkosítás alól feloldott videót, amelyen látható az az amerikai drón, amely két nappal ezelőtt zuhant le a Fekete-tenger felett.

A videó elején egy orosz Szu-27-es vadászgép nagyon közel kerül az amerikai MQ-9-es drónhoz, és az látszik, hogy üzemanyagot bocsát ki, ami amerikai tisztviselők szerint nyilvánvalóan arra irányult, hogy kárt tegyen az amerikai repülőgépben, miközben az a Fekete-tenger felett repült.

A felvételen az is látható, hogy egy másik orosz vadászgép közeli manővere után megszűnik a videójel, ami a Pentagon szerint az orosz repülőgép és a drón ütközése miatt következett be. A felvétel a drón sérült légcsavarjáról készült képekkel zárul, amely miatt a drón működésképtelenné vált.

A videó megtekinthető itt:

Mike Eckel on Twitter: „The U.S. military has just released video of the encounter between the Russian Su-27 fighter jets and the @usairforce MQ-9 Reaper drone over the Black Sea. pic.twitter.com/CBjS9NTJ8Y / Twitter”

The U.S. military has just released video of the encounter between the Russian Su-27 fighter jets and the @usairforce MQ-9 Reaper drone over the Black Sea. pic.twitter.com/CBjS9NTJ8Y

Oroszország már nem hiszi, hogy tárgyalások is megoldhatják a konfliktust

Korábban még úgy nyilatkoztak, hogy háborús céljaik tárgyalások útján is megvalósíthatók.